Március 15-i rendezvények

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Csíkszereda Városháza az 1848-as forradalom évfordulója alkalmából megemlékező ünnepségsorozatot rendez. A szabadtéri rendezvényeken kívül néptáncbemutatók, komolyzenei koncertek és filmvetítések is szerepelnek a programban.

Március 14-én 19:00 órai kezdettel a Csíki Kamarazenekar a XIX. századi magyar zenei repertoárból válogatott művekkel ad ünnepi koncertet. Az est karmestere a budapesti Werner Gábor, a város közönsége által már jól ismert művész lesz. Az est különleges vendége Lisztes Jenő cimbalomművész lesz, aki 2021-ben a Roby Lakatos Együttes tagjaként bizonyította kivételes tehetségét a csíkszeredai közönség előtt.

Március 15-én 11.00 órakor a „Petőfi Sándor” Általános Iskola udvarán a forradalom eseményeire emlékező ünnepséget tartanak.

A Gál Sándor téren 16.30-kor kezdődik a nyilvános ünnepség, a csíkszeredai fűvószenekar és a „Gerendely” Férfikar közreműködésével. A koszorúzást követően a Csíkszentsimoni Fúvószenekar és a „Csíkszéki Mátyás Huszáregyesület” Egyesület tagjai a „Nagy István” Művészeti Líceumba vezetik a résztvevőket, ahol Cegléd testvérvárosunk által adományozott emléktábla leleplezésével folytatódik az ünnepség. Az emléktábla központi eleme a bronz dombormű, amely Kossuth Lajos portréját ábrázolja.

Az ünnepség fő rendezvénye, a Vár-téri megemlékezés 18 órakor kezdődik. Az ünnepi beszédeket a Petőfi Sándor Általános Iskola kórusának énekei tarkítják, a Csíki Játékszín Városi Színház színművészeinek szavalatai és énekei, valamint a Hargita Székely Nemzeti Együttes rövid előadása. A rendezvény a Petőfi Sándor és Nicolae Bălcescu szobrainál koszorúzással zárul.

A megemlékező ünnepségsorozat végén, 20 órától a Csíki Mozi-ban a „Most vagy soha” című magyar történelmi film vetítésére kerül sor.

  • Csíkszereda Városháza sajtóirodája által közölt információk

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy