Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Hulladékot illegálisan szállító kisteherautókat azonosítottak a forgalomban

Két, veszélyes és nem veszélyes hulladékkal megrakott kisteherautót foglaltak le Kászonaltíz község területén

fotó: Környezetvédelmi Őrség

2021 március 23-án a Hargita Megyei Környezetvédelmi Őrség kérésére (a megyében végrehajtott „Nagy lomtalanítás” kampány keretében) a Hargita Megyei Rendőrfelügyelőség egy csapata Kászonaltízbe érkezett és két kisteherautót azonosítottak, amelyek fémhulladékkal, tévékészülékekkel, képernyőkkel és számítógépalkatrészekkel, valamint veszélyes alkatrészeket tartalmazó selejtezett elektromos és elektronikus eszközökkel voltak megrakva.

A szóban forgó járműveknek Vrancea megyei rendszáma volt, a sofőrök egy 19 és egy 51 éves férfi nem tudtak a szállításra vonatkozó dokumentumot felmutatni.

Következésképpen a rendőrség lefoglalta a járműveket és a rakományt, és ez utóbbit átadták tárolásra egy felhatalmazott gazdasági szereplőnek, a későbbi osztályozás és lemérés érdekében”, közölte a Hargita Megyei Rendőrség.

Az ügyben eljárás indul veszélyes hulladék gyűjtése, kezelése, szállítása, hasznosítása és ártalmatlanítása során kötelező intézkedések be nem tartása bűncselekmény elkövetése miatt.

Ezzel párhuzamosan 3 büntetést alkalmaztak, összesen 30 000 lej értékben. Emellett kiegészítő intézkedésként lefoglalták a hulladék szállítására használt két kisteherautót.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.