Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Kórházi intézkedések a zarándokok orvosi ellátására Ferenc pápa látogatása idején

 

A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházba számos intézkedés történt, hogy a Ferenc pápa látogatására és a pünkösdi búcsúra a városba érkező zarándokokat orvosi ellátásban részesíthessék, ha erre szükség adódik, tájékoztat Kiss Edit, a kórház sajtóreferense.

Az előkészületek több hónapja tartanak. A kórház kiegészítette gyógyszer- és egészségügyi felszereléseinek készletét, felhalmozva a szükséges tartalékot.

A humán erőforrás szempontjából néhány kórházi osztályon kiegészítik az egy műszakban dolgozó alkalmazottak számát, és egy orvosi gárda, illetve kisegítő személyzet készen áll munkába állni, ha erre szükség van.

Tekintettel a 2019 május 27- június 9 közötti pünkösdi búcsúra a csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház korlátozza a krónikus betegek beutalását, az erre az időszakra előírt betegek új időpontot kapnak, amennyiben egészségi állapotuk ezt megengedi.

Ebben az időszakban a kórházi osztályokon ellátják az akut eseteket, a vizsgálatok és a sürgősségi esetek kórházi beutalása, a sebészeti esetek ellátása a megszokott kritériumok alapján történik.

2019 május 28- június 9 között a kórház főépületében korlátozzák a járóbeteg rendelők tevékenységét. Az erre az időszakra előírt betegek új időpontot kapnak. A halasztást nem tűrő, vagy a különleges eseteket ellátják kivételesen és csak az említett időszakban a kórházi osztályokon.

Június 1-jén a pápa látogatásának végéig nem vesznek át sürgősségi eseteket a megye más kórházaitól, ezek más kórházakhoz irányítandók. A két vallási esemény résztvevőinek számától és a kórház sürgősségi betegellátó osztályán való jelentkezések számától függően ez az intézkedés- szükség szerint és az orvosi specialitás szerint differenciálva- június 9-ig kiterjeszthető.

Időszakosan, június 1-jén, a pápa látogatása idején, a sürgősségi osztályra a kórház főbejáratán keresztül lehet bejutni.

Június 1-jén felfüggesztik a beteglátogatást a kórházban.

Dr. Konrád Judit kórházmenedzser úgy véli, meghozták egy ilyen méretű esemény esetén szükséges intézkedéseket. „Remélem nem fognak sokan orvosi ellátásra szorulni, de szeretném hangsúlyozni, hogy a kórház készen áll a zarándokoknak segítséget nyújtani”, mondta az igazgató.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.