Fenntartható vállalkozói ismeretek oktatása már az iskolapadból

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A partnerek első találkozója a „SEE – Sustainable Entrepreneurship Education” projekt keretében

Április 28. és május 1. között az Európai Bizottság Interreg Europe programja keretében finanszírozott projekt kedvezményezettje, Hargita Megye Tanácsának delegációja, litván, lengyel, német, olasz, francia és belga partnerekkel együtt részt vett a „SEE – Sustainable Entrepreneurship Education” projekt keretében rendezett első nemzetközi talákozón, amely Lettországban, Rigában zajlott.

A találkozó célja az volt, hogy innovatív módszereket találjanak a középiskolás diákok vállalkozói szellemének előmozdítására.

A rendezvény megnyitóján a résztvevőket üdvözölte a Rigai Városi Tanács Oktatási, Kulturális és Sport Bizottságának elnöke, valamint a Rigai Befektetési és Turisztikai Ügynökség képviselője, aki hangsúlyozta a vállalkozói oktatás fontosságát a fiatalok fejlődésében.

A találkozó során konferenciákat szerveztek, amelyeken a résztvevők olyan jó gyakorlatokat mutattak be, mint például a lettországi oktatási rendszer és a tanulóknak a tanulási folyamat során kínált lehetőségek. Így a Junior Achievement Latvia program és a Rocketgrip társaság került előtérbe. A Junior Achievement programok gyakorlati tanulási tapasztalatokat nyújtanak a vállalkozói szellem, a pénzügyi ismeretek és a munkára való felkészültség terén a diákok számára a különböző országokban. Ezek a programok gyakran társulnak iskolákkal, vállalkozásokkal és önkéntesekkel, hogy olyan oktatási kezdeményezéseket biztosítsanak, amelyek felkészítik a fiatalokat a jövőre.

A pénzügyi oktatás és a vállalkozói tapasztalatok segítenek a tanulóknak megérteni a valós gazdasági fogalmakat és folyamatokat, például a pénzkezelést, a költségvetést, a befektetések tervezését és a vállalkozás életciklusának megértését.

Hargita Megye Tanácsa a jó gyakorlatok példájaként mutatta be a Harghita Business Center Vállalkozói Inkubátorházat, hangsúlyozva a vállalkozói nevelés népszerűsítésének fontosságát a Hargita megyei fiatalok körében.

A „SEE – Sustainable Entrepreneurship Education” projekt 2024 áprilisában indult és 2028 júniusában ér véget, a fő partner a BGE Hauts de France szervezet.

A SEE projekt fő célja a fenntartható vállalkozói ismeretek oktatását célzó regionális politikák és programok javítása.

A projekt következő nemzetközi találkozójára Németországban kerül sor.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy