Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Az oktatási környezet a korai nevelésben – híd a hagyományos oktatás és az alternatív pedagógiák között (Montessori, Step by Step)

 

A csíkszeredai „Aranyalma” Óvoda és a „Liviu Rebreanu” Általános Iskola, valamint a marosvásárhelyi „Electromures” Szakközépiskola „Gyermekkori Paradicsom” nevű óvodai struktúrája részt vesznek „Az oktatási környezet a korai nevelésben – híd a hagyományos oktatás és az alternatív pedagógiák között (Montessori, Step by Step)” megyeközi oktatási projektben. A partnerség keretében az oktatási egységek tapasztalatcserét végeznek.

Az első találkozóra áprilisban Marosvásárhelyen került sor. Lego játékokkal, művészi alkotóműhelyekkel, euritmiával, óvodabejárással készültek a tantestületek. A “Montessori” módszerről szóló előadást is megtekinthettük.

A második találkozónak a csíkszeredai „Liviu Rebreanu” Általános Iskola és „Aranyalma” Óvoda adott otthont. A látogatás programja a „Liviu Rebreanu” Általános Iskolában a „Montessori” pedagógiai oktatási környezet bemutatásával és a hagyományos program keretében délelőtti találkozón való részvétellel kezdődött.

Az „Aranyalma” Óvodában ebéd után Miklós Réka igazgató bemutatta a Hargita megyei oktatási egységet, Stan Andreea asszony a „Step by Step” alternatíváról beszélt. Ferencz Éva Erika útmutatást adott a résztvevőknek az oktatási tér kialakításához, különös tekintettel a „Step by Step” csoportok környezetének sajátosságaira.

A résztvevők megtekintették az óvoda helyiségeit, a csoportszobákat, a tornatermet, az interaktív játékszobát, a sószobát, a nevelési tanácsadók irodáját.

A megbeszélések, az ötletek, vélemények, megosztott jó gyakorlatok hozzájárultak a projektben részt vevő oktatók közötti barátságok kiépítéséhez.

Ezúton is köszönjük minden partnerünknek, hogy hozzájárultak programjaink sikeréhez: Hargita Megyei Tanfelügyelőségnek, Maros Megyei Tanfelügyelőségnek, Marosvásárhelyi Electromureș Szakközépiskolának, a csíkszeredai Liviu Rebreanu Általános Iskolának!

Miklós Réka igazgató

„Aranyalma” Óvoda, Csíkszereda
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.