Medve sebesített meg egy 28 éves embert

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

28 éves vaslábi fiatal pásztor támadott meg a medve vasárnap délután. Az áldozat a gyergyószentmiklósi kórházban van, állapota stabil.

A gyergyószentmiklósi kórház asszisztensei szerint a fiatalember éppen ellátta az állatokat, amikor rátámadt a medve a Vaslábtól körülbelül egy kilométerre található esztenán. A medve a combján és az alkarján sebesítette meg a pásztort, mielőtt a kutyák és a többi pásztor elriasztotta volna. Stabil állapotban szállították a gyergyószentmiklósi kórház sürgősségi osztályára, ahonnan a sebészeti osztályra utalják további felügyelet és szakellátás érdekében.

Hargita megyében idén összesen nyolc személy került kórházba medvetámadás következtében. Legutóbb, múlt hónapban, két juhpásztorra támadt rá a nagyvad Csíkmadaras közelében.

Idén a medvék sok gondot okoztak Hargita megye lakóinak, több száz háziállat esett áldozatul a nagyvadaknak, amelyek a termőföldeken és méhészetekben további károkat okoztak.

Tusnádfürdőről a helyieknek és turistáknak kellemetlenségeket okozó több egyedet telepítettek át.

Hargita, Kovászna, Maros és Brassó megyei hatóságok, közbirtokosságok, vadászegyesületek és mezőgazdászok képviselői egy hónappal ezelőtt tüntettek a Környezetvédelmi Minisztérium székhelye előtt az anyagi károkat okozó és az emberéletet veszélyeztető veszélyes egyedek kilövési engedélyét követelve.

Agerpres

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy