Medvék járnak több Hargita megyei településen. A csendőrök elkergetik őket, de a vadak állandóan visszatérnek

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Foto: Republica

Az utóbbi 24 órában 5 hívás érkezett a 112-es egységes segélyhívó számon, a hívásokban medve jelenlétéről számoltak be a telefonálók Nyikómalomfalván, Tusndáfürdőn, Borszéken és Marosfőn, közli a Hargita megyei Csendőrfelügyelőség.

A bejelentések közül kettő nem igazolódott. Az első hívás június 25-én érkezett, 8:30-kor, miszerint medve van Nyikómalomfalva közelében, az erdőközeli legelőn. A csendőrség érkezésekor a medve nem volt a jelzett helyen, a telefonáló elmondása szerint az erdőben látták a medvét, de nem jelentett azonnali veszélyt.

8:40-kor érkezett a második hívás, egy nő arról értesítette a hatóságokat, hogy medve van Tusnádfürdő egyik utcáján, a hulladéktárolók közelében. A csendőrök kiszálltak a helyszínre, de a medve magától odébbállt.

21:36-kor a harmadik telefonáló három medve jelenlétéről számolt be egy borszéki lakótömb közelében. A csendőrből és rendőrből álló vegyes járőr kiszállt a helyszínre, de a medvék már nem voltak ott. Valószínű a háztartási hulladékra jöttek a medvék.

22:00 órakor egy hölgy jelentette be, hogy medve van egy tusnádfürdői ház udvarán. A tusnádfürdői hegyi csendőrök a közeli erdőbe zavarták a medvét.

Az utolsó hívás ma, június 26-án érkezett 7:08-kor, amelyben arról számolt be a telefonáló, hogy medve van egy marosfői ház udvarán. A helyszínre érkező vegyes járőrcsapat már nem találta ott a medvét, aki némi kártevés után távozott.

A csendőrök emlékeztetik a lakosságot, hogy amikor medvét látnak lakott területen, azonnal hívják a 112-es segélyhívó számot, ne próbáljanak meg közbeavatkozni, ne etessék a vadállatokat, gondosan tárolják a háztartási hulladékot, és ne közeledjenek a medvékhez fényképkészítés céljából. Minden olyan esetben, amikor a medvék jelenléte megerősítésre került, értesítettük az illetékes hatóságokat, amelyekkel együttműködünk, és más eseményekre nem került sor.

 

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy