Megkezdődnek a borszéki kultúrház helyreállítási és konszolidációs munkálatai

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Az elmúlt évek egyik legfontosabb beruházása Borszéken a Regionális Operatív Programon (POR) keresztül valósul meg, amely egy több mint 39 millió lejes projekt. A projekt révén a városban több középületet is felújítanak, szociális lakásokat építenek, és további infrastrukturális beruházásokat hajtanak végre. E nagy horderejű munkálatok következő állomása a turisztikai üdülőhely kultúrházként szolgáló épületének helyreállítása.

A 2,4 millió lej értékű munkálatok megkezdésére a minap adták ki a megbízást. A műemlék épület az üdülőhely központjában helyezkedik el, a Hétvezér sugárúton. Az épület szabadidős villának épült, a háború utáni időszakban pedig kultúrotthonként működött. Jelenleg használaton kívül van. A helyreállítás után kulturális központként szolgál, amelyen keresztül népszerűsíti a helység történelmét, valamint a több évszázados múltra visszatekintő fürdőhagyományt. Az elvégzendő munkák típusa: az érintett területeken konszolidációs, rehabilitációs munkák, valamint a meglévőkhöz hasonló jó minőségű anyagokkal végzendő belső és külső javítási munkák.

Szintén az integrált fejlesztési projekt keretében ütemezve van a Zimmethausen Technológiai Líceum épületének teljes felújítása, és szociális lakások is épülnek. Gondok adódtak ugyanakkor a POR pályázat egyik leglátványosabb részének a megvalósításával. Mint ismeretes, 4 kilométernyi út és 22 ezer négyzetméter közterület felújítását kellene elvégezni mintegy 14 millió lejből. Ez esetben sajnos szerződést kellett bontani, hiszen a kivitelező nem tartotta magát a szerződésben foglaltakhoz. Erre a munkálatra új közbeszerzési eljárást hirdettek, március végéig fogadják az ajánlatokat.

  • információforrás és fotó: statiuneborsec.ro/hu

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy