MEGNYITOTTÁK HOMORÓDFÜRDŐN A FELÚJÍTOTT HATOS VILLÁT

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Göröngyös út vezetett idáig, de eredményes munkát végzett a Hargita-hegység Közösségi Fejlesztési Társulás – melynek tagja Hargita Megye Tanácsa is – a homoródfürdői hatos villa felújításával. Sokunkat a régi táborok emléke köt a villához, a cél, hogy ugyanez a lehetőségük meglegyen a mostani fiataloknak is – hangzott el a május 18-i ünnepélyes megnyitón.

– Homoródfürdő ismert volt borvízforrásiról és jó hírű táborairól. A mostani fejlesztés egy új út kezdete – mondta Sarkadi Zoltán, a Hargita-hegység Közösségi Fejlesztési Társulás munkatársa –, és újra szeretnék indítani a táboroztatást.

– A villa a fiatalokért épült, és a fiataloké kell hogy maradjon – mondta köszöntőbeszédében Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. – A fejlesztési társulás munkájának köszönhetően sikerült felújítani és újra megnyitni a Hatos Villát, és folytatják a munkát a térségi fejlesztési tervnek megfelelően. A cél az, hogy a tervből minél többet megvalósítsanak, mint az egykori étkezde felújítása, útjavítás és még számos beruházás – tette hozzá.

Borboly Csaba felelevenítette az egykori táborok emlékeit kifejtve, hogy a mostani fiataloknak is lehetőséget kívánnak biztosítani a tanulásra, képzések szervezésére, a természetjárásra. Homoródfürdő fejlesztése a térség turisztikai vonzerejének növeléséhez is hozzájárul, mondta Hargita Megye Tanácsának elnöke.

– Szép eredmény a villa újranyitása, hiszen generációknak nyújtott maradandó élményt – jelentette ki Bíró Barna Botond, a megyei tanács alelnöke. A turizmus fejlesztéséhez hozzátartozik a megfelelő táboroztatás feltételeinek megteremtése, mondta. Kifejezte köszönetét a fejlesztési társulás vezetőségének, és azt kívánta, a kezdeti lendülettel folytassák munkájukat.

Benedek Zakariás parlamenti képviselő azt kívánta, teljen meg élettel a hatos villa, és az Ilona-völgyében minél több villa újuljon meg. Hozzátette: támogat minden hasonló kezdeményezést.

Dávid Lajos, a Hargita-hegység társulás elnöke házigazdaként köszöntötte a jelenlevőket. A feladatuk Homoródfürdő környezetének alakítása, mondta, és bízik benne, hogy a tábort meg tudják tölteni élettel. A tervük, hogy ne csak székelyföldi táborozókat vonzzanak ide, és lehetőséget biztosítsanak a fiataloknak a nyelvtanulásra, az élményszerzésre.

Az eseményen Bíró Barna Botond és Vadász-Szatmári István, az Erdélyi Kárpát-Egyesület gyergyói szakosztályának vezetője aláírták a negyedik alkalommal megszervezett Erőss Zsolt teljesítménytúra együttműködési szerződését.

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy