S-a redeschis vila nr. 6 de la Băile Homorod

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Munții Harghita – a cărei membru este și Consiliul Județean Harghita – a parcurs un drum anevoios în vederea renovării vilei nr. 6 de la Băile Homorod. La redeschiderea care a avut loc în data de 18 mai, s-a spus că pentru mulți dintre noi, neuitatele tabere ne vin în minte când vine vorba de vila nr. 6.

Băile Homorod au fost recunoscute pentru izvoarele de apă minerală și taberele care s-au organizat aici. Această investiție reprezintă un nou început, scopul fiind relansarea taberelor, a spus Sarkadi Zoltán, prezent la eveniment din partea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Munții Harghita.

Vila a fost construită pentru tineri și trebuie să rămână a lor”, a spus Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita. Acesta a completat că mulțumită eforturilor asociației sus-amintite s-a reușit renovarea clădirii, lucrările urmând a continua conform strategiei de dezvoltare a regiunii. Scopul este realizarea a cât mai multor obiective, pe lângă reabilitarea cantinei, a drumului. Borboly Csaba a vorbit de taberele organizate odinioară aici și a spus că prin renovarea vilei se dorește asigurarea unui spațiu tinerilor, unde să fie asigurate condiții propice învățăturii, organizării de cursuri, sau excursiilor în natură. Dezvoltarea stațiunii contribuie la creșterea atractivității turismului din zonă.

Renovarea vilei este un rezultat notabil, deoarece a fost sursă de amintiri pentru mai multe generații”, a spus Bíró Barna Botond, vicepreședintele Consiliului Județean Harghita. El a adăugat că în vederea dezvoltării turismului este nevoie de asigurarea condițiilor corespunzătoare și a mulțumit conducerii asociației de dezvoltare, îndemnând la continuarea activității rodnice, desfășurată până acum.

Parlamentarul Benedek Zakariás și-a exprimat speranța ca vila să se revitalizeze cât mai curând și tot mai multe vile din zonă să fie redate circuitului turistic. De asemenea, a menționat că sprijină toate inițiativele de acest gen.

Dávid Lajos, președintele Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Munții Harghita, în calitate de gazdă, a afirmat că rolul instituției este de amenajare a zonei și și-a exprimat speranța că activitatea vilei va prinde din nou viață. Scopul este atragerea cât mai multor tineri, a celor care provin din alte zone ale țării, dorindu-se a se oferi oportunitate în vederea aprofundării cunoștințelor lingvistice și a dobândirii de noi experiențe.

În cadrul evenimentului, Bíró Barna Botond și VadászSzatmári István, conducătorul Asociației „Erdélyi Kárpát-Egyesület”, filiala Gheorgheni au semnat contractul de colaborare în vederea organizării celei de a IV-a ediții a Turei „Erőss Zsolt”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy