Megváltozik az időjárás

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

A meteorológusok hideg időre figyelmeztetnek. A hét közepe jelentős változásokat hoz.

Északról hideg légtömeg tart országunk felé, esőt, a szél felerősödését és a hőmérséklet csökkenését hozva magával, tájékoztat a romaniatv.net.

A hét derekán legtöbb 8 fok lesz Csíkszeredában és 9 Suceaván. A hegyekben és hegy alatti zónákban havas eső, havazás várható.

A meteorológusok szeszélyes telet jósolnak, hóviharokkal és fagyokkal, bár még korai a pontos téli időjárást előrejelezni.

„Nehéz megmondani. Tíz nappal azelőtt megmondjuk, hogy fog-e havazni. 2017-ben december 24-én 20 fok volt, 25-én már megváltozott az időjárás, 29-én pedig viharra figyelmeztető vörös kód volt érvényben. Ahogy közeledünk a télhez, november hónapban aktualizáljuk az információkat”, mondta Elena Mateescu.

November elején lehűlés várható, a hónap vége felé megjelenik az első hó.

Decemberben bővebb csapadékra az ország középső, keleti és dél-keleti részén, lehetséges havazásra északon, a központi régióban és a hegyekben számíthatunk. Fagyos éjszakák lesznek északon és a központi régiókban.

Az ANM igazgatója kiemelte, hogy Romániának még mindig mérsékelt kontinentális éghajlata van, annak ellenére, hogy a nyarak és telek meghosszabbodását tapasztaltuk az utóbbi években.

Mégis úgy tűnik, az utóbbi évek legnehezebb tele elé nézünk, hosszú hóviharokkal és bőséges havazással. A hőmérséklet aggasztóan alacsony lesz, jelentős diszkomfort érzetet okozva.

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy