Mentőautók az önkéntes tűzoltószolgálatnak

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Hargita Megye Tanácsa mentőautók adományozását javasolta azon önkéntes tűzoltóegyesületek számára, akik erre benyújtották igényüket. Borboly Csaba intézményvezető azt kérte a megyei mentőszolgálattól, hogy a nem használt, de még működőképes mentőautókat adományozzák az önkéntes tűzoltóknak. a kérést pozitívan fogadták, az Egészségügyi Minisztérium Sürgősségi orvosi Szolgálata értesítést adott ki, melyben tájékoztatja a megyei tanácsot, hogy a megyei mentőszolgálat specifikus tevékenységéhez már nem megfelelő mentőautókat kiértékelésnek vessék alá az önkéntes tűzoltókhoz való juttatásuk érdekében.

22 mentőautóra érkezett kérés a megyei tanácshoz. A kéréseket kiértékelő bizottság tagja volt Borboly Csaba, Kassay L. Péter és Szentes Antal tanácsosok, Kiss Tímea Gabriella, a megyeelnök kabinetjének képviselője, Zólya Zoltán irodavezető. a javaslattételhez figyelembe vették: a település nagyságát, a készenléti felügyelőség által közölt adatok alapján az önkéntes tűzoltók jelenlegi felszerelését. A mentőautók három kategóriába sorolhatók: tíz működőképes, nyolc működésképtelen, hat mentőautó cserealkatrészként hasznosítható. Az átalakítások, illetve a járművek műszaki vizsgáztatásának költségei a tűzoltóegyesületekre hárulnak.

„Nagyon értékes az önkéntesek embertársaik megmentésére irányuló munkája. Ezért Hargita Megye Tanácsa évről évre pályázatok és direkt finanszírozás útján támogatja az önkéntes tűzoltók tevékenységét”, nyilatkozta Borboly Csaba.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy