Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Havazásra, jégkéreg kialakulására és a szél felerősödésére figyelmeztetnek a meteorológusok

Március 11-én 23:00 óra és március 12-én 18:00 óra közötti időszakban vegyes halmazállapotú csapadékra, jégkéreg kialakulására, a hegyekben havazásra, a szél időszakos felerősödésére számíthatunk.

A fent jelzett időszakban csapadék fokozatosan jelenik meg először a nyugati, északnyugati régiókban, majd a központi és északkeleti országrészben. A hegyekben dominál a hó, és friss hóréteg keletkezik, az alacsonyabban fekvő területeken havazás, havas eső, és átmenetileg eső hull. helyenként jégréteg keletkezik.

Az ország nagy részében a szél felerősödik, nagyobb sebességgel fúj majd a Körösök vidékének északi részén, Máramarosban, Erdélyben, Moldvában és Dobrudzsában, ahol a széllökések elérik az 50… 60 km/h sebességet, fokozva a hidegérzetet.

Megjegyzés: Csütörtökön (március 11-én) és pénteken (március 12-én) az időjárás a legtöbb régióban különösen hideg lesz, csütörtökről péntekre (március 11/12) virradóan a déli országrészben néhol fagyos. Péntekről szombatra virradóan (március 12/13-ig) és szombaton (március 13-án) az ország legnagyobb részén csapadékra számíthatunk, havas esőre és havazásra a hegyekben, esőre az alföldön. Helyenként jég rakódik le.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.