Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Mára is sárga jelzésű eső- és viharriadót hirdettek a meteorológusok. Figyeljük a Ro- Alert figyelmeztetéseket

 

A tegnapi nap folyamán az országos meteorológiai hivatal 3 narancssárga, egy vörös figyelmeztetést adtak ki veszélyes időjárási jelenségekre vonatkozóan, mint: áradások, átfolyások, gyorssodrású vízfolyások, kis patakok vízszintjének megemelkedése helyi árvízveszéllyel, gyors vízhozam növekedés és a veszélyességi szint átlépése és árvízveszély.

Fotó: Facebook

Tekintve, hogy megyénkben ma, június 24-én sárga jelzésű eső- és viharriadó van 23:00 óráig a Hargita megyei tűzoltók készenlétben vannak a beavatkozásra a lakosság megsegítésére.

A folyók, patakok vízszintjének megemelkedésére való tekintettel felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy ne a vízben keljenek át a folyókon és ne közelítsenek a vízparthoz. Veszélyben levő személyekről azonnal tegyenek bejelentést a 112-es egységes segélyhívó számon.

Ugyanakkor a veszélyes időjárási jelenségek előfordulásával kapcsolatos vészhelyzetekkel vagy más hasznos adatokkal kapcsolatos információk beszerezhetők a DSU alkalmazás segítségével, amely ingyenesen letölthető a Google Play Áruházból és az App Store-ból, valamint a “Fiipregatit.ro” platformról.

 

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.