Napelemes töltőállomások a fenntartható turizmusért

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A Csomád-Bálványos Közösségi Fejlesztési Társulás az elkövetkező időszakban az infrastrukturális projektek mellett a fenntartható és megújuló energiával kapcsolatos projektekre is összpontosítja munkáját. A fejlesztési tervekkel kapcsolatban február 12-én online került sor a társulás közgyűlésére, amelyen részt vett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Jánó Előd, a társulás igazgatója és a társulás tagtelepüléseinek (Csíkkozmás, Tusnád, Tusnádfürdő, Sepsibükszád, Torja) képviselői.

Az ülésen elfogadták a 2023-as költségvetésről szóló beszámolót, a 2024-es cselekvési tervet és a társulás tagsági díjáról szóló határozatot.

Idén különös figyelmet fordítanak a Szent Anna-tó körüli infrastruktúrára, különösen a víz-, szennyvíz- és elektromos hálózatra. E hálózatok hiányában nehéz megfelelő feltételeket és szolgáltatásokat biztosítani a turisták számára.  A fenntarthatóság, a zöld turizmus és a környezettudatosság előmozdítása érdekében napelemes töltőállomásokat telepítenek, ahol kerékpárokat, robogókat vagy más kis elektronikai eszközöket lehet majd tölteni, és elektromos autók számára töltőállomásokat is terveznek.

Hargita Megye Tanácsának elnöke, Borboly Csaba elmondta, hogy március végére elkészül a Mesterterv, amely a fenntartható fejlődés irányelveit fogja összegyűjteni, és a következő 10-15 év döntéseinek alapjául szolgál majd.

„A terület- és ingatlantulajdonosok, vállalkozók igényeit figyelembe véve és az elvárások alapján készül egy olyan dokumentum, amely feltérképezi a megvalósítható és természetbarát beruházási lehetőségeket, amelyek az elkövetkező időszakban megvalósíthatók. Ez jó példa arra, hogy partnerséggel jó eredményeket lehet elérni” – mondta Borboly Csaba.

A Csomád-Bálványos Közösségi Fejlesztési Társulás Facebook oldala a https://www.facebook.com/profile.php?id=100077597023990 linken érhető el.

  • Az információkat és a fotókat Hargita Megye Tanácsának sajtóosztálya bocsátotta rendelkezésünkre

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy