Stații de încărcare solară pentru un turism durabil

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În perioada următoare, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Csomád-Bálványos își va concentra activitatea pe proiecte privind  sursele de energie durabilă și regenerabilă, în afara celor de infrastructură. Cu privire la planurile de dezvoltare, în data de 12 februarie a avut loc online Adunarea Generală a asociației la care au participat Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, Jánó Előd, directorul asociației și reprezentanți ai municipalităților membre ale asociației( Cozmeni, Tușnad, Băile Tușnad, Bixad, Turia).

În cadrul ședinței a fost adoptat raportul privind bugetul pentru anul 2023,  planul de acțiune pentru 2024 și o decizie privind cotizația de membru al asociației.

În acest an, o atenție deosebită va fi acordată infrastructurii din jurul lacului Sfânta Ana, în special rețelelor de apă, canalizare și electricitate. În absența acestor rețele, este dificil să se asigure condiții și servicii adecvate pentru turiști.  Pentru a promova durabilitatea, turismul ecologic și conștientizarea problemelor de mediu, se instalează stații de încărcare solare  unde vor putea fi încărcate  biciclete, scutere sau alte dispozitive electronice mici, avându-se în vedere și stații de încărcare pentru mașinile electrice.

Președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, a declarat că până la sfârșitul lunii martie va fi gata Master Planul care va aduna liniile directoare ale dezvoltării durabile și care va sta la baza deciziilor din următorii 10-15 ani.

Ținând cont de nevoile proprietarilor de terenuri și imobile, ale întreprinzătorilor dar și pe baza așteptărilor va fi realizat un document care va trasa o hartă a oportunităților de investiții fezabile și prietenoase cu natura  care pot fi implementate în perioada următoare. Acesta este un bun exemplu cum printr-o asociere se pot obține rezultate bune”, a apreciat Borboly Csaba.

Pagina de Facebook a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Csomád-Bálványos poate fi găsită AICI click.

  • informații și foto furnizate de Biroul de presă al Consiliului Județean Harghita
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy