Négy Hargita megyei oktatási intézmény kap számítógépeket a Dăm Click pe România projekt keretében, 2024-ben

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Több mint 2000, az Ateliere Fără Frontiere által felújított számítógépet adományoznak a Dăm Click pe Romania 2024 első kiadásában az ország 37 megyéjében 152 oktatási intézménynek. 

A Dăm Click pe România az Ateliere Fara Frontiere Egyesület programja, amelynek célja a romániai oktatás digitalizálása és az oktatási szakadék csökkentése azáltal, hogy digitális infrastruktúrával szereli fel a vidéki vagy marginalizált városi térségekben működő oktatási egységeket: óvodákat, iskolákat, középiskolákat, civil szervezeteket vagy állami szociális intézményeket. 

A 2024. április 15- május 12. között zajló felhívás eredményeként az országban 152 szervezet összesen 2000 felújított számítógépet kap, amelyek 25 896 kedvezményezetthez jutnak el.

Idén Hargita megyében 75 számítógépet kapnak a következő intézmények:

  • Teodor Chindea Általános Iskola, Vasláb
  • Petőfi Sándor Szakközépiskola, Csíkdánfalva
  • Sf. Ilie Általános Iskola, Maroshévíz
  • Venczel József Szakközépiskola, Csíkszereda

A nyerteseket egy olyan bírálati folyamat során választották ki, amelyben a partnerek és a program csapata önkéntes alapon vett részt. Minden beérkezett pályázatot 1 és 10 között pontoztak egy egyedi értékelési táblázat alapján, amely a számítógép-adományozás fenntarthatóságát, relevanciáját és hatását vizsgálta. 

A program keretében adományozott számítógépek olyan használt informatikai berendezések, amelyeket az Ateliere Fara Frontiere engedélyezett gyűjtőként szerez be vállalatoktól és különböző szervezetektől, és amelyeket az egyesület egyik szociális-foglalkoztatási beilleszkedést segítő műhelyében, az educlick-ben dolgozó, kiszolgáltatott és hátrányos helyzetű csoportokhoz tartozó emberek újítanak fel.

2008 óta az Ateliere Fara Frontiere adományozási programja révén több mint 26 000 számítógépet adományozott, amelyeket az educlick műhelyben újítottak fel. Az elmúlt 15 évben összesen 3163 oktatási szervezet részesült a berendezésekből, ami az összes romániai iskola több mint 10%-ának felel meg.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy