Nem támogatjuk a PSD- ALDE döntését, amellyel elfogadja az RMDSZ követeléseit

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Sajtócsoportunk, amely a

– ziarpiatraneamt.ro

– zirtarguneamt.ro

– ziarroman.ro

– ziarbicaz.ro

– ziarroznov.ro

– ziarharghita.ro

– ziarbacau.ro kiadványokból áll, elhatárolja magát a PSD-ALDE többség által a parlamentben elfogadott döntésétől, amelyben az támogatja az RMDSZ követeléseit. Amely követelések sértik a nemzeti identitást és ugyanakkor rossz hatással vannak az egyébként normális emberekből álló kisebbségre, akiknek a zászlók előtt munkahelyekre, lakásokra és járható utakra van szükségük, mint ahogy az anyanyelv kórházi használata előtt inkább kórházakra és kórházi felszerelésre lenne szükségük.

Az RMDSZ követelései sértőek a románokra nézve, de a magyarokra nézve is. Ahelyett, hogy kihasználták volna a PSD pillanatnyi politikai gyengeségét és munkahelyeket, utakat, kórházi beruházásokat kértek volna, az RMDSZ a saját arculatának fényezésére kér kedvezményeket, míg a romániai magyarok továbbra is a szegénység rabjai maradnak.

Az RMDSZ egy sor törvénymódosítást kér a Grindeanu kormányt eltávolító bizalmatlansági indítvány megszavazásáért cserébe. A PSD- ALDE engedményei a központi sajtó közlése értelmében, a helyi autonómiát, március 15-e romániai magyarság nemzeti ünnepévé nyilvánítását, a magyar nyelv helyi adminisztrációban való használatának feltételét 10% alá csökkentését érinti. Az egyezmény eredményeként a kulturális autonómiáról szóló törvénytervezet kedden a Képviselőház elé kerül a fiók mélyéről. Ugyanakkor módosul a helyi adminisztráció törvénye is a nemzetiségi küszöb csökkentésével, ahogy a PSD és az RMDSZ vezetői megegyeztek.

Szociáldemokrata Párti forrásunk nem tudott vagy nem adhatott felvilágosítást ezekről az egyezményekről, ami annak a jele, hogy ezek a PSD és az RMDSZ hatalmi köreiben születtek. Viszont RMDSZ forrásunk nem hivatalos módon megerősítette az egyezmény létezését az RMDSZ bizalmatlanságával együtt a PSD szavában.

Reméljük, hogy mielőtt PSD, PNL, ALDE, PMP, stb. színezetű parlamenti képviselők lennének, elsősorban ROMÁN parlamenterek lesznek, és az RMDSZ képviselői mielőtt önéletrajzukban jól mutató dolgokat követelnének, elsősorban igazi MAGYAROK lennének és a romániai magyarok számára valóban fontos dolgokat kérnének.

 

Forrás: ZPN

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy