Növényvédő szerek és környezetvédelmi téren tapasztalt szabálysértéseket bírságolt a rendőrség Hargita megyében

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Az idén március-április hónapokban végrehajtott „FITOS 2023” megyei akció keretében a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság Fegyver-, Robbanó- és Veszélyes Anyagok Szolgálatának szakemberei aktívan részt vettek a bűncselekmények és a jogsértő cselekmények elleni küzdelemben Hargita megye növényvédelme és környezetvédelme terén.

„A rendőrség a Hargita megyei Növényegészségügyi Hivatal képviselőivel együtt 25 alkalommal hajtott végre ellenőrzést olyan kereskedelmi társaságoknál, egyéni vállalkozásoknál, amelyek növényvédő szerekkel végzett műveletekre jogosultak. Ezeket az ellenőrzéseket 7 közös fellépés keretében hajtották végre. Az elvégzett tevékenységeket követően két bűnügyi eljárás indult a hulladékgazdálkodásra vonatkozó 92/2021-es sürgősségi kormányrendelet rendelkezéseinek megsértése miatt. Szintén szabálysértés miatt elkoboztak 8 kg lejárt növényvédő szert, amelynek értéke 1.700 lej” – közölte a Hargita megyei rendőrség.

A rendőrség intézkedéseinek fő célja a környezet védelme és a növényvédő szerek ellenőrzése volt. Az ezen a téren elkövetett jogsértések különösen veszélyesek a lakosság egészségére és a környezetre, és a rendőrség erőfeszítései az ilyen jogellenes gyakorlatok leküzdésére összpontosulnak. A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság továbbra is felveszi a küzdelmet a növény-egészségügyi és környezetvédelmi szabálytalanságok ellen, azzal a céllal, hogy minden állampolgár számára egészséges és biztonságos környezetet biztosítson.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy