Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Încălcările la regimul produselor de protecția plantelor și protecția mediului, sancționate de polițiștii din Harghita

În cadrul acțiunii județene „FITOS 2023″, desfășurată în cursul lunilor martie-aprilie a.c., specialiștii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Harghita au avut un rol activ în combaterea faptelor de natură penală și contravențională la regimul produselor de protecția plantelor și protecția mediului din județul Harghita.

„Astfel, polițiștii împreună cu reprezentanți ai Oficiului Fitosanitar Harghita au efectuat 25 de controale la societățile comerciale și întreprinderile individuale care sunt autorizate pentru a efectua operațiuni cu produse de protecția plantelor. Aceste controale au fost efectuate în cadrul a 7 acțiuni comune. În urma activităților desfășurate, au fost întocmite două dosare penale pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 92/2021, privind regimul deșeurilor. De asemenea, a fost aplicată o sancțiune contravențională, fiind ridicată în vederea confiscării cantitatea de 8 kg de produse de protecția plantelor, care era expirată, în valoare de 1.700 RON.”, a informat IPJ Harghita.

Acțiunile polițiștilor au avut ca scop principal protejarea mediului și verificarea produselor de protecția plantelor. Încălcările la acest capitol sunt deosebit de periculoase pentru sănătatea populației și pentru mediul înconjurător, iar eforturile polițiștilor au fost concentrate pentru a combate astfel de practici ilegale. Inspectoratul de Poliție Județean Harghita rămâne angajat în combaterea ilegalităților în domeniul fitosanitar și protecției mediului, cu scopul de a asigura un mediu sănătos și sigur pentru toți cetățenii.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.