Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Nincs kanyarójárvány veszély Csíksomlyón- biztosít Hargita megye Tanácsa

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke újból felhívta a figyelmet, hogy nincs kanyarójárvány veszély térségünkben. A megyeelnök találkozott Tar Gyöngyi tisztifőorvossal, Urbán Erikkel a búcsú egyik főszervezőjével a sajtóban szárnyra kapott híreszteléseket megbeszélendő. A közegészségügyi igazgatóság vezetője elmondta, hogy valóban létezik egy fertőzési góc a somlyói roma közösségben, erről írt a sajtó, de nincs szó járványról és nincs ok pánikra.

„Nincs járvány, a megye lakosainak nagy része be van oltva kanyaró ellen. A búcsú programjában nincs változás, mert speciális intézkedések nem teszik szükségessé”, nyilatkozta Tar Gyöngyi. A közegészségügyi igazgatóság figyelmeztetést bocsátott ki a fertőzési gócpontról, de pánikra nincs ok, mert a 18 fertőzött beteget kórházba utalták, családtagjaikat beoltották. Ugyanakkor arra figyelmeztet, hogy nagy tömegben általában könnyebben terjednek a fertőzések, de a lakosság nagy része már megkapta az oltást. Aki nem tudja biztosan, hogy részesült-e oltásban, annak tanácsos elkerülnie a tömeget.

Urbán Erik ferences szerzetes szerint minden évben adódnak váratlan helyzetek, de arra bíztatja a zarándokokat, hogy saját felelősségre vegyenek részt a pünkösdi búcsún.

„Az előkészületek problémamentesen zajlanak, szeretettel várjuk a zarándokokat, a zarándoklat helyszíne megfelelően elő van készítve a nagy tömeg fogadására, az előző évekhez hasonlóan”, mondta a ferences pap. Urbán Erik és a megyei tanács elnöke azon a véleményen van, hogy a híreszteléseknek nem szabad befolyásolniuk a pünkösdi ünneplést.

Borboly Csaba szerint a rémhírek, amelyekkel az ünnepi eseményeket akarják beárnyékolni, nem használnak a térségnek. „Nagyobb a valószínűsége egy lábtörésnek a búcsún, mint a kanyarós fertőzésnek”, mondta Borboly Csaba.

 

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.