NyárON Szereda, II. kiadás. A nyár egy újabb felejthetetlen kalanddal kezdődik

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Új élmények mellett új helyszínekkel nyitja meg kapuit június közepén a NyárON Szereda! Csíkszereda Városháza nyárindító magyar zenei fesztiválja június 15–18. között szabadtéri és beltéri helyszíneken várja a különböző korosztályok képviselőit olyan neves fellépőkkel, mint az Edda, a Csík zenekar vagy ByeAlex és a Slepp.

„Míg a tavaly a fesztivált költöztettük be a városba, most a várost költöztetjük be a fesztivál helyszínére és indítjuk a nyarat Erdélyben!- nyilatkozta Korodi Attila polgármester a NyárON Szereda első hivatalos sajtóeseményén.

Mint mondta, az idei második fesztivál újabb élményeket kínál. Míg tavaly először kapcsolódott be a rendezvényhelyszínek sorába a Mikó-vár hátsó udvara, most a gyorskorcsolyapálya adottságait használják ki. Itt épül majd fel a NyárON City, ahol a látogatók változatos programokon, tevékenységeken vehetnek részt, koncerteket is hallgathatnak egész nap, és vásárlásra is lesz lehetőségük.

Egy másik újdonság az is, hogy a Vákár Lajos Műjégpálya mögötti területen kempingezési lehetőséget is biztosítanak a NyárON Camping-ben.

A NyárON City és a Mikó-vár udvara egy kompakt fesztiválterületet alkot majd, ahol minden generáció szórakozhat. A nagykoncertek helyszíne a Mikó-vár udvara lesz.

Sógor Enikő alpolgármester bejelentette, hogy többek között az Edda, a Csík zenekar, a ByeAlex és a Slepp is színpadra lép.

Kiemelte: a fesztivál célja, hogy teret adjon a Kárpát-medencei magyar zenészeknek és zenekaroknak. Így a fellépők között lesznek magyarországi, vajdasági és erdélyi együttesek is. A vendégek között szerepel például a Déva, a Lóci plays vagy a Palma Hills és az A Csajod együttes.

A szervezők a fesztivállal kapcsolatos legfrissebb információkat a rendezvény honlapján és Facebook-oldalán közölnek.

Április 30-ig elérhetők az earlybird jegyek 125 lejért a Bilete.ro, a nyaron.ro és a Facebook eseményben található linkeken. Elővételben vásárolva közel 40%-ot spórolhatnak a fesztiválozók, mint ha mind a négy napra megvásárolnák az 49,90 lejes napi jegyet. A kemping-belépő 45 lejbe kerül. A fesztiválbelépők vásárlásánál használható lesz a nagycsaládos kártya is.

Első alkalommal 25 ezer látogatót vonzott a NyárON Szereda fesztivál, idén pedig 30 ezer látogató elérése a cél.

  • információ és fotó: Csíkszereda Városháza sajtóirodája

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy