Ökológiai képzés tanároknak

0

Articol disponibil în: Magyar Română

logosor-egyesA környezetvédelem és hulladékgazdálkodás módszertanának átadása volt a fő témája a március 4-e és 6-a között a csíkszeredai Apáczai tanartaborCsere János Pedagógusok Házában tartott képzésnek. Szervezők Hargita megye Tanácsa, a Hargita megyei Tanfelügyelőség és a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége.

A képzés célja környezetvédelmi, hulladékgazdálkodási, szelektív hulladékgyűjtési, újrahasznosítási, komposztálási ismeretek átadása a tanároknak, amit majd a tanegységekben felhasználhatnak a gyerekekkel való foglalkozások során. Az információk mellett a tanárok negyedéves és éves terveket, valamint a tanterv megvalósításához szükséges módszertani leírásokat is kaptak. Az integrált hulladékgazdálkodási menedzsmentbe is betekintést nyertek, a hulladék körforgását követhették egy látogatással és információs anyagot is kaptak.

Az egész megyéből voltak résztvevők a képzésen. A tréning három napja alatt gyógynövényekről, a klímaváltozásról és erdőkről, a hulladékgazdálkodásról, a környezetvédelemre való nevelésről, a természeti értékek felfedezéséről és a gyerekek e tevékenységekbe való bevonásáról esett szó. A tevékenységeket 6 képző vezette. A képzés második részére április 1-e és 3-a között kerül sor.

A képzésre online lehet iratkozni a http://ccd.eduhr.ro/program_men/program_1445980235_signup.html. oldalon

A 2007-2013-as Környezeti Ágazati Operatív Program keretében megvalósított, Hargita megye Integrált Hulladékgazdálkodási Rendszere című projekt értéke mintegy 164 millió lej. Ennek 70,5 százalékát uniós forrásokból, 14,2 százalékát kormányalapokból, 15,3 százalékát pedig a megyei tanács saját költségvetéséből finanszírozzák.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy