Október 25 a Román Hadsereg Napja

0

Articol disponibil în: Magyar Română

„Teljességgel lehetetlen elfelejteni, hogy 1944 október 25- én a román hadsereg volt az, aki felszabadította az utolsó talpalatnyi földet is az idegen megszállás alól. Teljesen megalapozottan mondhatjuk, hogy ez nemcsak a katonák, de mindannyiunk ünnepe is… A Román Hadsereg ma is Románia presztízsét építi. Küldetései révén ma is a civilizált világ szabadságának és jogainak megvédéséhez járul hozzá. Ez a szakszerű hadsereg ma is Románia külpolitikája megvalósításának rendkívül fontos résztvevője.

Ugyanakkor nem feledhetjük a történelem szolgáltatta leckéket sem, amelyek arra világítnak rá, hogy a civil társadalom mikor holtponton van, a katonaság tapasztalatára, bátorságára és erőforrásaira apellál. Továbbá az is ismeretes előttünk, hogy a katonák mindig azonnali válaszadással reagáltak, gyakran nehéz megpróbáltatásoknak kitett embertársaik kéréseire.

Ez alkalommal elismeréssel adózok a harcmezőn elesett hős mártírok előtt, és őszinte tiszteletemet fejezem ki a háborús veteránok előtt, akiknek a hazával szembeni elkötelezettség a hitvallásuk volt!”

(Hargita megye Prefektusa- Adrian Jean Andrei)

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy