A hegyivadászokat ünneplő centenáriumi felvonulás Hargita megyét sem kerüli el

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A szárazföldi erők parancsnoksága 2016 október 25- november 3 között megemlékező felvonulást szervez a 100 évvel ezelőtt megalakult hegyivadász dandár által megtett útvonalon Bukaresttől Tirgu Neamt-ig.

Kilenc szakaszban történik a felvonulás, amelyen rész vesznek a ’Sarmizegetusa’ 2-es, a ’Virgil Badulescu ezredes’ 61-es, és az ’Avram Iancu’ 26-os hegyivadász dandárok a Bukarest- Ploiesti- Buzau- Marasesti- Bákó- Tirgu Neamt- Maroshévíz- Csíkszereda- Sepsiszentgyörgy- Brassó útvonalon, a településeken belül gyalog, azokon kívül négy keréken.

A menet a fővárosi I. Károly téren megrendezett ceremóniát követően indul útnak október 25- én, amikor a ’Posada’ 33-as hegyivadász zászlóalj átveszi a nemzeti zászlót, és amelyet az útvonal által érintett településeken a helyi hivatalosságok jelenlétében átadnak a következő csapatnak.

Szerdán, október 26- án veszi át a zászlót Ploiesti-en a ’Leonard Mociulschi ezredes’ 21-es hegyivadász zászlóalj a megyeháza előtti téren 10:00 órakor kezdődő ceremónia keretében. Ezt követően Buzau az útirány, ahol a zászló október 27- én 10:00-kor a Dacia téren a ’Dragoslavele’ 30-as hegyivadász zászlóaljhoz kerül.

Október 28- án a Marasesti-i ’Ciresoaia’ 22-es hegyivadász zászlóalj veszi át a zászlót 10:00 órakor a Hősök Mauzóleumánál tartandó megemlékező és koszorúzó ünnepséget követően. Innen a zászló folytatja útját Bákóba, ahol a Vasile Alecsandri téren 11:30-kor a ’Dragos Voda’ 17-es hegyivadász zászlóaljhoz kerül.

A Tirgu Neamt-i egyházi és katonai ceremóniát követően a Hegyivadászok Mauzóleumánál október 30- án 13:00 órakor megtörténik a zászló átadása a ’Virgil Badulescu’ 61-es hegyivadász dandárnak.

Október 31- én a Hargita megyei Székpatakon, a Hősök Mauzóleumánál megtörténik a nemzeti zászló átvétele a „Gheorghe Avramescu’ 24-es hegyivadász zászlóalj által, akik majd november elsején átadják azt Csíkszeredában az Ismeretlen Katona Emlékművénél az ’Avram Iancu’ 26-os hegyivadász zászlóaljnak. November másodikán érkezik a nemzeti zászló a sepsiszentgyörgyi Ismeretlen Katona térre 11:00-kor, ahol átadják azt a ’Sarmizegetusa’ 2-es hegyivadász dandárnak. Ők viszi a zászlót tovább Brassóba a Tanács téren sorra kerülő centenáriumi rendezvényre november másodikán, 12:00-kor.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy