Online adó- és illeték befizetési rendszer Csíkszeredában

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Csíkszereda lakói online is befizethetik a helyi adókat és illetékeket miután a Polgármesteri hivatal csatlakozott az Elektronikus Kifizetések Országos Rendszeréhez (EKOR). Antal Attila polgármesteri hatáskörrel felruházott alpolgármester tájékoztatása szerint a rendszer használata ingyenes az adófizetők számára, a felmerülő költségeket a polgármesteri hivatal vállalja fel. Továbbá reményét fejezte ki, hogy a befizetési határidő lejártáig minél többen igénybe veszik a rendszert.

Csiszér András rendszergazda elmondta, hogy a városvezetés már tavaly elindította ezt a folyamatot, a helyi adatbázist összehangolták az EKOR rendszerrel a ghiseu.ro ablakon keresztül és ma már egy működőképes rendszerről beszélhetünk.

Már van 110 nyilvántartott felhasználó és 96 online befizetés összesen 4.359 lej értékben. A befizetések megtehetők hitelesítéssel vagy anélkül; felhasználó és jelszó alapján, amelyet egy űrlap kitöltésével kapunk a hivataltól illetve a ghiseu. ro- n nyitott számlán keresztül. Mint Csiszér András említette, az egyetlen korlátozó tényező, hogy több bank nem használ 3D- Secure hitelesítő rendszert, így ezen bankok által kibocsátott kártyákkal nem lehet fizetni. Hargita megyében sok község csatlakozott az EKOR rendszerhez egy uniós finanszírozású, Megyei Tanács által megvalósított projekt keretében.

Füleki Zoltán alpolgármester rámutatott a rendszer előnyeire: „a fizetés nem órához kötött, kedvez azoknak, akik nem tartózkodnak a városban, de ingatlanjuk után adókötelesek, nem kell sorba állni, fizethetünk este, hétvégén, nem kell elkérezkedni a munkahelyről, mert az adóhivatal csak délelőtt van nyitva, stb. A polgárok dönthetnek a rendszer használata és a sorbanállás között”.

65.000 lejt költöttek a helyi költségvetésből az online adó és illeték befizető rendszer megvalósítására.

Agerpres

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy