Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Osztályfőnöki óra a „Venczel József” Iskolaközpontban

 

Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége „Vállalkozóbarát Hargita megye” programjának keretében 2018. október 29.-én – a csíkszeredai „Venczel József” Szakközépiskola erdész szakos diákjaihoz látogattak el.

A meghívottak között nagy tapasztalattal rendelkező szakemberek szerepeltek: Bajkó Tibor, az ARBOR elnöke; Ábrahám István, erdőmérnök a Romsilva állami erdészetnél; Ábrahám Csaba a Békás-szoros- Nagyhagymás Nemzeti Park részéről és Virág Zsuzsanna a Hargita Megyei Munkaerő-elhelyező Ügynökségtől.

Az esemény moderátora, Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségének igazgatója: Cilip Árpád volt.

Cilip Árpád nyitóbeszédében Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségének főbb tevékenységi köreit és az ügynökség keretében zajló programokat ismertette. Arra buzdította a fiatalokat, hogy próbáljanak meg itthon elhelyezkedni, de ha mégis szerencsét próbálnának külföldön a szakmájukhoz minél közelebb álló területen helyezkedjenek el. A megszerzett tudást a későbbiekben bizonyosan tudják majd kamatoztatni. Az ügynökség vezetője elmondta, hogy az általa irányított intézménynél van lehetőség gyakornokoskodni. Az idén kilenc gyakornokunk volt, és továbbra is várjuk az érdeklődőket- tette hozzá Cilip Árpád.

Bajkó Tibor „A fenyő igazi útja” című előadásában a fenyőfa kivágásától a számos előnnyel járó faház megépítéséig ismertette a fafeldolgozás mozzanatait. Bemutatója során megismerhettük a faházak pozitív tulajdonságait: ellenben a más típusú építményekkel, egy száraz technikával épített (150m2) faház három hónap alatt lakhatóvá válik. Nem a gyors pénzszerzés a megoldás, lelkiismeretesen használjuk fel őseink hagyatékát: fontos, hogy a faanyag ami elhagyja a megyét minél nagyobb mértékben legyen megmunkálva – hangsúlyozta Bajkó Tibor.

Részletek: https://bit.ly/2PsVUSY
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.