Orvvadászat a Bucsin hágó környéki erdőben. Két személyt azonosított a rendőrség

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

 

2021 május 14-én, a rendőrök és az erdészek közötti szakszerű együttműködés révén adatokat gyűjtöttek egy Bucsin hágó körüli erdőben két személy által lekövetett lehetséges orvvadászatra nézve.

„A helyzet operatív kivizsgálása és kezelése érdekében a legközelebbi, Parajdon szolgálatot teljesítő rendőri egység ment a helyszínre.

A rendőrök gyors beavatkozása egy ATV típusú jármű elfogását eredményezte, amelynek segítségével két férfi megpróbálta elhagyni a környéket a 13B jelzésű országúton Maros megye irányába.

A jármű vezetőjét egy 45 éves maros megyei férfi személyében azonosították a rendőrök, utasa egy 4 évvel fiatalabb Hargita megyei férfi volt.

A rendőrök láttán a férfiak megpróbáltak elmenekülni, az utasnak sikerült eltűnnie egy időre az erdőben, de később rátaláltak a Bucsin tetőn egy menedékházban.

A két férfi ellenőrzése során, valamint az általuk használt négy helyszín (3 Hargita megyében és egy Maros megyében) vizsgálatakor a rendőrök egy házi gyártmányú távcsöves puskát, 14 darab 22WMR töltényt, 35 LR töltényt, kb. 60 kg vadhúst találtak, amelyről feltételezhető, hogy az orvul levadászott vadállatokból származik és 3 nagytestű vad elfogására használt csapdát is találtak.

A fent leírt tárgyakat és a terepjárművet lefoglalták a további vizsgálatok érdekében.

Az adatbázisban végzett ellenőrzést követően kiderült, hogy a szóban forgó személyeknek nincs fegyvertartási engedélyük, a terepjármű nincs beírva forgalomba, és a sofőrnek nincs gépjárművezetői jogosítványa”, közölte a Hargita megyei rendőrség.

Ilyen körülmények között a két férfit 24 órára őrizetbe vették.

Büntetőeljárás indul ellenük a fegyvertartásra vonatkozó törvények megszegése, illegális fegyverhasználat, orvvadászat és az ezáltal szerzett vad szállítása miatt.

Ugyanakkor kivizsgálás folyik jogosítvány nélküli vezetés és forgalomba be nem írt jármű vezetéséért.

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy