(FOTO) Braconaj cinegetic în pădurile din zona Pasului Bucin. Două persoane, depistate de polițiștii harghiteni

0

Articol disponibil în: Magyar Română

  • Doi bărbaţi bănuiţi de săvârşirea a 6 infracţiuni, printre care braconaj cinegetic şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, au fost depistaţi de poliţiştii harghiteni, în zona Praid
  • De la cei în cauză, reţinuţi de poliţişti pe 24 de ore, au fost ridicate o armă cu lunetă, 14 cartuşe, un ATV şi circa 60 de kg de carne de vânat

La data de 14 mai 2021, prin colaborarea profesionistă dintre poliţişti şi pădurari, au fost obţinute date şi indicii cu privire la posibile fapte de natură penală în ceea ce priveşte vânătoarea de animale sălbatice, în care ar fi implicate două persoane, în pădurile din zona Pasului Bucin.

„Pentru exploatarea operativă a situaţiei şi gestionarea completă a stării de fapt, încă din fază incipientă, la faţa locului s-a deplasat imediat cel mai apropiat echipaj poliţienesc, aflat în exercitarea atribuţiilor pe raza comunei Praid.

Intervenţia rapidă a poliţiştilor a avut ca rezultat imediat interceptarea unui vehicul de tip ATV, cu ajutorul căruia doi bărbaţi încercau să părăsească zona, prin deplasarea pe D.N. 13/B către judeţul Mureş.

Conducătorul auto a fost identificat de poliţişti în persoana unui mureşean de 45 de ani, pasagerul fiind un harghitean cu 4 ani mai în vârstă.

La vederea poliţiştilor cei în cauză au încercat să fugă, iar pasagerul a reuşit iniţial să-şi piardă urma în pădure, însă a fost descoperit ulterior, în urma percheziţiei efectuată de poliţişti la o cabană situată în zona Vârfului Bucin.

Tot în urma verificărilor şi controalelor efectuate asupra celor doi bărbaţi, precum şi a 4 percheziţii ale unor locaţii utilizate de aceştia, 3 în judeţul Harghita şi una în judeţul Mureş, poliţiştii au descoperit o armă cu lunetă confecţionată artizanal, 14 cartuşe calibrul 22 WMR, 35 de cartuşe calibrul LR, aproximativ 60 de kg de carne despre care există suspiciunea că provine de la animale sălbatice braconate şi 3 capcane pentru vânat de talie mare.

Toate aceste bunuri, precum şi ATV-ul folosit în presupusele activităţi infracţionale, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date poliţiştii au stabilit că persoanele în cauză nu figurează ca fiind deţinători legali de arme, vehiculul de tip ATV utilizat nu este înmatriculat, iar conducătorul auto nu deţine permis de conducere.”, a transmis IPJ Harghita.

În aceste condiţii,  poliţiştii au luat faţă de ambii bărbaţi implicaţi măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore.

În prezent aceştia sunt cercetaţi în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uz de armă fără drept, braconaj cinegetic şi transportul vânatului dobândit în condiții de braconaj.

De asemenea, cercetările sunt continuate şi pentru comiterea infracţiunilor de conducere fără permis şi conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy