Őszi érettségi vizsga, Hargita megye: 33 vizsgázó nem jelent meg a profilnak megfelelő választott tantárgyvizsgán

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Augusztus 18-án, pénteken került sor a 2023-as érettségi vizsga harmadik írásbeli vizsgájára (őszi vizsgaidőszak), a profil és szakirány szerinti választott tantárgyvizsgára.

A vizsgán a jelöltek a követett irányzat, profil és szakirány szerint választhattak az alábbi két csoportba tartozó tantárgyak közül:

  • fizika, kémia, biológia vagy informatika – a reál profil elméleti szakjai esetében, szakiskolák esetében a műszaki profil, természeti erőforrások és környezetvédelem szakok esetében, valamint a katonai profil esetében
  • földrajz, filozófia, logika és érvelés, közgazdaságtan, pszichológia és adott esetben szociológia – a műszaki szakon a szolgáltatási profil, valamint a szakiskoláknál minden profil esetében, kivéve a katonai profilt.

A Hargita Megyei Tanfelügyelőség tájékoztatása szerint a vizsgára regisztrált 277 jelölt közül 244-en jelentek meg. A hiányzók száma 33 volt. Ez esetben sem került sor a vizsgáról való eltávolításra.

Hétfőn, augusztus 21-én anyanyelvből és irodalomból tartják a vizsgát.

Az első eredményeket augusztus 25-én, a végleges eredményeket pedig augusztus 29-én teszik közzé.

A minimális átmenési osztályzat – minden vizsgán – 5-ös (öt), a sikeres vizsgához szükséges végső átlag pedig legalább 6-os (hat).

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy