Bacalaureat, sesiunea de toamnă/ Harghita: 33 de candidați au absentat la proba la alegere a profilului și specializării

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Vineri, 18 august, s-a desfășurat cea de-a treia probă scrisă la examenul de Bacalaureat 2023 (sesiunea de toamnă), cea la alegere în funcție de profil și specializare.

La proba la alegere a profilului şi a specializării, candidații au putut opta, în conformitate cu filiera, profilul şi specializarea urmate, pentru una dintre disciplinele cuprinse în următoarele două grupe:

  • fizică, chimie, biologie sau informatică – pentru profilul real din filiera teoretică, pentru profilul tehnic şi profilul resurse naturale şi protecţia mediului din filiera tehnologică şi pentru profilul militar din filiera vocaţională
  • geografie, filosofie, logică şi argumentare, economie, psihologie şi, după caz, sociologie – pentru profilul servicii din filiera tehnologică şi pentru toate profilurile şi specializările din filiera vocaţională, cu excepția profilului militar.

Potrivit informațiilor furnizate de IȘJ Harghita, din cei 277 de candidați înscriși pentru susținerea probei, au fost prezenți 244. Au absentat 33 de candidați. Nici la această probă nu au fost înregistrate eliminări din examen.

Luni, 21 august, se va desfășura proba la Limba si literatura maternă.

În 25 august se publică primele rezultate, iar în 29 august cele finale.

Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului este cel puțin 6 (șase).

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy