Őszi Vásár Székelyudvarhelyen

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Október 4.-én nyitotta meg kapuit Székelyudvarhelyen a 26. Őszi Vásár. A nemzetközi vásár és fesztivál legfőbb támogatója a Hargita Megyei Tanács. Az eseményen jelen volt Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke, Bíró Barna Botond, az intézmény alelnöke, Tóth László, Csíkszeredai magyar konzul, Gálfi Árpád, székelyudvarhelyi polgármester, Skapinyecz Péter, a Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. Igazgatója.

A Hargita Megyei Tanács elnöke a vállalkozók és politikusok bizalmának megerősítéséről, illetve a vállalkozói szféra együttműködéséről szólt. Úgy véli, hogy csak így tudjuk fejleszteni és megerősíteni régiónkat, illetve a megyét.

„A bizalom a család, a közösség, de a vállalkozói kapcsolatok alapja. Ha ezt figyelembe véve szervezzük meg életünket, nagyon jó eredményeket érünk el. Mi ezt az utat akarjuk járni, a vállalkozói kapcsolatokban uralkodjon a bizalom. Ez a vásár bizonyíték arra, hogy a közszféra és a vállalkozók között bizalomnak kell lennie. Ezt azért mondom, mert a politikusoknak vannak olyan eszközeik, amelyek segítségével támogathatják a vállalkozói szférát és a vállalkozói know-how-t, amelyen keresztül hozzájárulnak a közösség fejlődéséhez”, mondta Borboly Csaba.

Bíró Barna Botond Udvarhelyszék gazdasági erejéről beszélt, a székelyföldi termékek sikeréről és elismertségéről.

„Székelyudvarhely nemcsak Hargita megyében, hanem a régióban is gazdasági motor, amely jelentős szerepet játszik a kulturális és sportéletben. Székelyudvarhely polgári városként a történelem során meghatározó szerepet játszott a térség mentalitásában. A helyiek kreatív akarata olyan értékteremtéshez vezetett, amelyre büszkék lehetünk, és amelyet az egész világon gyümölcsöztethetünk”, jelentette ki Bíró Barna Botond.

A rendezvény szervezői köszönetet mondtak a megyei tanácsnak a nyújtott támogatásért, illetve az intézmény munkatársainak az elérhetőségért és az elvégzett tevékenységért.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy