Öt szociális lakás építését tűzte ki célul Csíkszeredában egy nemzetközi jótékonysági szervezet

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A Youth with a Misson (YWAM) nemzetközi jótékonysági szervezet Homes of Hope elnevezésű missziója kezdeményezésére öt szocális lakás épülhet Csíkszeredában.

A csíkszeredai városháza telket vásárol a házak felépítéséhez, meghatározza a házak kiosztásának kritériumrendszerét, illetve fenntartja a házakat tulajdonosként.

A kezdeményező a január 7-i csíksomlyói tűzvész nyomán kereste meg a jótékonysági kezdeményezés ötletével Csíkszereda városvezetését, a megvalósuló lakások azonban nemcsak a károsultak számára biztosít majd lakhatást.

„Csíkszeredában a szociális lakások száma egyelőre nem kielégítő, ezért örömmel fogadtuk a szervezet kezdeményezését. Három vállalásunk van a projektben: telket vásárolunk, kidolgozzuk az odaítélés feltételrendszerét, és fenntartjuk a majdani házakat” – mondta el Sógor Enikő, megjegyezve, hogy a házak nem csak romák számára épülnek.

A házak értékét adományokból gyűjtik össze, ennek jegyében hat szervezeti tag elindult Csíkszeredából Kolozsvárra. Útközben készpénzt is gyűjtenek, de főként facebook oldalukon folytatnak kampányt a banki átutalások végett.

„Más országokban is – például Spanyolországban és az Egyesült Államokban – vannak szimpatizánsaink, akik figyelemfelkeltő gyaloglásra indulnak azért, hogy összegyűljön a szükséges összeg. A házakat kalákában építjük meg, idén júliusban fogunk neki” – fogalmazott Florin Mihaly. Az 54 négyzetméteres, részlegesen bebútorozott típusházak értéke 8500 euró.

Az adományozáshoz szükséges banki adatok a következők:

Számlatulajdonos (beneficiar): Asociaţia Creştină Caritabilă Tineri Pentru Misiune

Bank: Transilvania Bank

Bankszámlaszámok:

BTPay: RO34BTRLRONVBSG090312902

banki átutalással: RO14BTRLRONCRT0090312904

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy