Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

„Pași spre casă”, un proiect care își propune construirea a cinci locuințe sociale în Miercurea Ciuc

Organizația internațională „Youth with a Misson” – misiunea „Homes of Hope” a inițiat realizarea a cinci locuințe sociale în Miercurea Ciuc pentru sprijinirea familiilor care trăiesc în sărăcie extremă.

Primăria Municipiului Miercurea Ciuc va achiziționa teren pentru case, va defini sistemul de criterii al atribuirii caselor, respectiv va întreține locuințele ca proprietar.

Doamna viceprimar Sógor Enikő și inițiatorul Florin Mihaly au prezentat proiectul în cadrul unei conferință de presă.

În urma proiectului „Pași spre casă” se vor construi cinci locuințe sociale în Miercurea Ciuc. Incendiul din Șumuleu-Ciuc în data de 7 ianuarie 2021 a atras atenția domnului , iar locuințele vor deservi familiile sărace indiferent de etnie.

În Miercurea Ciuc nu sunt disponibile locuințe sociale într-un număr suficient, în această privință inițiativa organizației este bine-venită. Ca municipalitate avem trei angajamente: achiziționarea terenului potrivit, definirea sistemului de criterii al atribuirii, și întreținerea caselor, fiind proprietar ai acestora.”,  a declarat Sógor Enikő, adăugând, că imobilele respective vor deservi familii sărace indiferent de etnie.

Banii necesari vor fi strânși din donații: șase membri ai organizației au pornit la drum din Miercurea Ciuc spre Cluj-Napoca, adunând bani și în formă de cash, dar mai ales prin viramente bancare în urma campaniei desfășurate pe Facebook.

Cu ajutorul simpatizanților noștri vom efectua un fund-raising și în alte țări (Spania, SUA etc.), iar locuințele vor fi clădite de noi și de voluntari, în clacă, începând din luna iulie 2021”,  a declarat Florin Mihaly. O casă de acest tip (de 54 mp), parțial mobilată costă 8.500 de euro.

Datele necesare pentru donații:

Beneficiar: Asociația Creștină Caritabilă Tineri Pentru Misiune

Banca: Banca Transilvania

Cod IBAN:

BTPay: RO34BTRLRONVBSG090312902

Transfer bancar: RO14BTRLRONCRT0090312904

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.