Pályaorientációs találkozók a megye iskoláiban

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A Hargita Megyei Munkaerő- elosztó Ügynökség (HMMÜ), a Hargita Megyei Nevelési Tanácsadási és Erőforrás Központtal együtt május folyamán információs és pályaorientációs tanácsadást tart a nyolcadikos diákoknak, közli az Agerpres.

Sajtóközleményében Tiberiu Panescu a Hargita Megyei Munkaerő- elosztó Ügynökség igazgatója elmondta, hogy ezeknek a tájékoztatóknak a célja segíteni a választás előtt álló diákoknak, akiknek a képességvizsgát követően egy oktatási profilt, illetve pályát kell választaniuk.

Az ügynökség tanácsadói tájékoztatják a gyerekeket a tanulható szakmákról, ezek besorolásáról és a megfelelő foglalkozási profilokról, hogy mennyire keresettek a megyei munkaerőpiacon, illetve hogyan juthatnak még több információhoz ezzel kapcsolatosan. Továbbá a kitöltött kérdőív alapján kiderített érdeklődési körüknek megfelelő tevékenységi kör felé irányítják a gyerekeket, akik így eldönthetik milyen oktatási profilt választanak. Minden fiatal, aki kitöltötte a kérdőívet írásban kap választ. Jelen pillanatig a megye 12 iskolájában tartottak hasonló találkozót, május végéig összesen 20 oktatási egységet látogatnak meg a HMMÜ munkatársai.

Forrás: voceatransilvaniei. ro

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy