Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Stratégiai együttműködési megállapodás a Kolozsvári Babes- Bolyai Tudományegyetem (BBTE) és Hargita Megye Tanácsa között

A kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem (BBTE) és Hargita Megye Tanácsa vezetői 2021. február 3-án, szerdán stratégiai együttműködési megállapodást írtak alá.

A keretmegállapodás előírja az akadémiai és kulturális kapcsolatok, valamint a két intézmény közös kutatási vagy egyéb tevékenységének létrehozását, amelynek célja az intézmény, a felsőoktatás, valamint a helyi közösségek fejlesztése.

Az együttműködés magába foglalja azokat a programokat, amelyek hozzájárulnak a két intézmény közötti kapcsolatok fejlesztéséhez és megszilárdításához, olyan programokat, amelyek hozzájárulnak a helyi és megyei közösségek fejlődéséhez és a felsőoktatás fejlesztéséhez, különös tekintettel a BBTE Hargita megyei kihelyezett tagozatainak fejlesztésére (Gyergyószentmiklós és Székelyudvarhely). Az együttműködés célja az is, hogy támogassák egymást a két intézmény arculatának és eredményeinek, a közös kezdeményezéseknek és tevékenységeknek a népszerűsítésében; tájékoztató / promóciós anyagok (szórólapok, brosúrák stb.), gyűjtőkötetek, tudományos és népszerű monográfiák kiadása; szakmai gyakorlatok / szakmai továbbképzések előmozdítása és közös szervezése által. A BBTE hallgatói, mesterképző hallgatói és doktoranduszai szintén közvetlenül részesülnek a BBTE és Hargita Megye Tanácsa között létrejött megállapodás rendelkezéséből, amelynek célja továbbá a szakmai gyakorlatok és önkéntes programok megszervezése a Megyei Tanácson és annak alárendelt intézményein belül.

Hargita Megye Tanácsának elnöke, Borboly Csaba kijelentette, hogy e keretmegállapodás révén „hivatalossá vált az eddigi informális együttműködés. Hargita Megye Tanácsa partnere akar lenni az egyetemnek, a közös munka több ágazatot is lefed. Hiszek az olyan együttműködésekben, amelyek konkrét elképzeléseken alapulnak, és itt ez a helyzet, a megyei tanácsnak gyakorlati és önkéntes programja van, de különböző munkacsoportokban is fogadunk fiatal szakembereket “.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük