Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Pescuitul este o oportunitate frumoasă pentru a face toate aceste lucruri

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

Când vine vorba de weekenduri relaxante, multor persoane le va zbura gândul la pescuit. Și de la gând până la faptă nu ar trebui să fie drum lung, pentru că un pasionat al acestei activități ar avea nevoie doar de câteva lucruri: o undiță, o cutie de echipament bine aprovizionată, niște momeală și un scaun pliabil pentru a te simți confortabil. O parte din magie este găsirea locului perfect de pescuit. Ar putea fi un lac, un râu, sau undeva de-a lungul coastei. Chiar nu contează, atâta timp cât peștii mușcă și vremea este bună.

 

Unul dintre aspectele imprevizibile în pescuit este așteptarea ca peștele să muște. În unele zile, exact după ce ai aruncat firul, începi să prinzi pești unul după altul, dar în altele îl lansezi la apă și te trezești că aștepți o oră sau mai mult înainte de a simți că viețuitoarea potrivită chiar îți adulmecă momeala.

Totuși, acest lucru chiar nu ar trebui să conteze, deoarece mersul la pescuit nu trebuie întotdeauna să se încheie cu o ladă plină de pește la întoarcerea acasă. Activitatea în sine de a sta lângă apă într-o liniște perfectă este suficient de relaxantă și de plăcută; dacă totuși peștii nu mușcă nicicum, vrei să găsești o altă activitate care să îți umple timpul. Iată câteva idei de luat în considerare în timp ce aștepți să prinzi un pește.

Scoate colecția de cărți din biblioteca prăfuită. E de ajuns să iei doar una dintre ele cu tine și nu întreaga bibliotecă. Încă din primele pagini citite îți poți crea propria lume cu ajutorul imaginației, iar totul în jurul tău va prinde noi contururi. Te lași ușor pe spate în tot acest timp și te relaxezi. Pune-ți echipamentul de pescuit lângă scaun și ține cont de vârful lansetei pentru mișcare. Dacă ideea de a citi nu îți surâde nici măcar un pic, poți să apelezi la revista sportivă preferată, sau să iei un ziar în drum spre locul tău de pescuit. În caz contrar, îți folosește-ți abilitatea de a citi și în online, pe smartphone sau pe tabletă.

Datorită portabilității dispozitivelor digitale și a internetului, ai cum să vizionezi și serialele preferate sau să joci acele jocuri care te animă cel mai mult, oriunde și oricând. Dacă peștele nu are apetit pentru momeala ta, poți să verifici secțiunea Continuă vizionarea de pe Netflix, să reiei sesiunea de poker online sau să faci mișcări inteligente într-o rundă de șah. Jocurile considerate sporturile minții sunt perfecte pentru o activitate statică, atunci când mintea ta începe să rătăcească. Îți îmbunătățesc timpul de reacție, care este, fără îndoială, de mare importanță atunci când pescuiești. De asemenea, te învață că nu poți pur și simplu să muți o piesă, sau să joci o carte și să speri să câștigi. În schimb, trebuie să plănuiești din timp și să-ți depășești adversarul și numai atunci poți avea o victorie. Și victoria în cazul de față poate fi numită și… păstrăv.

Dacă nu ești novice în ale pescuitului, știi deja că undița poate fi „abandonată” pentru scurt timp, continuând totuși să-și facă treaba. Acesta este un răgaz pentru a face puțină mișcare. Există zeci de antrenamente de efectuat stând în picioare, care se concentrează pe întărirea diferitelor grupe de mușchi. Apoi, mai există și lucruri precum Tai Chi sau Yoga pentru o experiență completă a minții, trupului și sufletului. Imaginează-ți cât de relaxat și tonifiat poți deveni în timp ce aștepți ca peștele să ia momeala.

Stilul nostru de viață aglomerat înseamnă adesea că nu avem timp să facem tot ce ne propunem, iar dacă ești bombardat constant de e-mailuri, ai opțiunea de a răspunde la toate, la unele dintre ele sau de a le șterge complet. Să stai lângă o undiță inactivă este momentul perfect pentru a-ți parcurge inbox-ul și pentru a răspunde la toate e-mailurile pe care le-ai acumulat în timpul săptămânii. Dacă nu merită timpul tău, cel puțin le vei putea șterge pe toate și te vei simți mai ușor.

În cazul în care îți e dor să petreci timp cu prietenii tăi, pentru că nici măcar nu-ți mai amintești ultima dată când ai avut o conversație profundă și semnificativă cu ei, de ce să nu-i inviți la pescuit? Aceasta este o modalitate grozavă de a ajunge la zi cu noutățile și de a împărți câteva sandvișuri, exact ca pe vremea când erați colegi la școală. Când peștele va prinde momeala, fericirea va fi și mai mare, pentru că, așa cum spunea Christopher McCandless în Into the wild, „fericirea e reală doar atunci când e împărtășită”.

 

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.