Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Petres Sándor marad Hargita megye alprefektusa

Az RMDSZ által nevesített kilenc alprefektust nevezte ki a kormány a szerda déli kormányülésen.

A Szövetség megyei szervezetei az elmúlt hetekben döntöttek arról, hogy kit nevesítenek prefektusnak és alprefektusnak a megyéjükben, így a koalíciós megállapodások, a nevesítések és a déli kinevezés eredményeként holnaptól, március 4-től a következő megyékben lesznek RMDSZ alprefektusok:

Beszterce-Naszód megyében Décsei Attila Lehel

Bihar megyében Botházy Nándor

Brassó megyében Ambrus Izabella Ágnes

Fehér megyében a Vincze András

Hargita megyében Petres Sándor

Hunyad megyében Széll Lőrincz

Máramaros megyében Krizsanovszki Enikő Erzsébet

Maros megyében Nagy Zsigmond

Temes megyében Molnár András

***

Petres Sándor szakmáját tekintve fizikus. A Hargita megyei Gyergyóremetén született 1970-ben, a csíkszeredai Márton Áron Főgimnáziumban érettségizett. A jászvásári Alexandru Ioan Cuza Tudományegyetemen fizikusi diplomát szerzett, a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetemen vállalkozásvezetési tudományokból mesterizett, elvégezte a Köztisztviselők Országos Ügynöksége által a főtisztviselők képzésére szervezett programot. Hat évet fizikusként, illetve minőségbiztosítási vezetőként dolgozott a remetei Tejporgyárban, néhány hónapig térségmenedzserként tevékenykedett. 1996-tól Hargita Megye Tanácsának tagja, a 2001–2014 időszakban annak alelnöke volt településrendezési, beruházási és gazdasági feladatkörökkel. 2014 májusától Hargita megye alprefektusa néhány hónapig, 2014 júliusa és decembere között prefektusi tisztséget töltött be. 1995–1997 és 1999–2003 között az RMDSZ Gyergyó területi szervezetének alelnöke, 2005–2009 között elnöke, ebben az időszakban egyéves mandátumra a Szövetségi Állandó Tanács tagja.

Szerda reggel, a kormány kinevezte az RMDSZ által nevesített prefektusokat Arad, Kolozs, Szatmár és Szilágy megyékben.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.