Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Petres Sándor rămâne subprefect al județului Harghita

În ședința de miercuri de la prânz, Guvernul a numit în funcție 9 subprefecți nominalizați de UDMR.

Organizațiile județene ale UDMR au decis pe parcursul săptămânilor trecute, pe cine vor  propune în funcțiile de prefect și subprefect. Ca rezultat al înțelegerilor din coaliție, nominalizărilor și numirilor de astăzi la prânz, UDMR va avea subprefecți în următoarele județe, începând de mâine, 4 martie:

  • Alba – Vincze András,
  • Bihor – Botházy Nándor, 
  • Bistrița-Năsăud, Décsei Attila Lehel,
  • Brașov – Ambrus Izabella Ágnes,
  • Harghita – Petres Sándor continuă să își desfășoare activitatea în aceeași funcție,
  • Hunedoara, Széll Lőrincz, 
  • Maramureș, Krizsanovszki Enikő Erzsébet,
  • Mureș, Nagy Zsigmond continuă să își desfășoare activitatea în aceeași funcție,
  • Timiș – Molnár András.

*****

Petres Sándor este fizician de profesie. S-a născut în 1970 la Remetea, județul Harghita. A absolvit Colegiul Márton Áron din Miercurea Ciuc. A obținut o diplomă universitară în specializarea fizică la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, și a absolvit masteratul în specializarea Administrarea Afacerilor în cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, dar și un program de pregătire organizat de Agenția Națională a Funcționarilor Publici pentru formarea înalților funcționari publici. Timp de șase ani a profesat ca fizician și manager de asigurare a calității la Fabrica de lapte praf din Remetea, județul Harghita, iar pentru câteva luni a fost și manager regional. Din 1996 este membru în Consiliul Județean Harghita, iar între 2001 și 2014 a fost vicepreședinte de CJ, cu atribuții în domeniile planificare urbană, investiții și economie. Din mai 2014, timp de câteva luni a fost subprefect, iar din iulie până în decembrie 2014 a deținut funcția de prefect al județului Harghita. Între 1995 și 1997, respectiv 1999 și 2003 a fost vicepreședinte, iar între 2005 și 2009 președinte al Organizației Teritoriale UDMR Gheorgheni. Tot în această perioadă a fost membru al Consiliului Permanent al Uniunii, pentru un mandat de un an.

Miercuri dimineață, guvernul a numit prefecți nominalizați de UDMR în județele Arad, Cluj, Satu Mare și Sălaj (click AICI pentru detalii)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.