Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Hullócsillag-eső várható ma éjszakától. Aktív a Lyride meteoráramlat

Április 21-ről 22-re és 22-ről 23-ra virradó éjjel azok az emberek, akik felnéznek az égre, a szokásosnál több hulló csillagot fognak látni.

A Lyride meteoráramlat aktív, és a fent említett éjszakákon lesz a maximális.

“Bolygónk áthalad egy olyan területen, ahol a C / 1861 G1 (Thatcher) üstökös áthaladt, és a farkában lévő por elég a légkörben. Ez a meteorzápor az egyik legrégebben megfigyelt ilyen jelenség, az első megfigyeléseket a kínaiak 2600 évvel ezelőtt (i.e. 687-ben) tették.

A meteorok megtekintéséhez nincs szükség csillagászati ​​eszközökre. Csak nézni kell az eget, kényelmesen kell ülni legalább egy órán át, valamikor éjfél és napfelkelte között. Nem kell bizonyos irányba néznie, mert a meteorok bármely irányba megjelenhetnek.

Azok, akik ismerik a csillagképeket, azonosíthatják azt a helyet, ahonnan a meteorok úgy tűnik, hogy érkeznek, ez valahol a Vega csillag közelében, a Lyra csillagképben található. A Vega az északkeleti horizonton lesz”, közli az „Amiral Vasile Ursăreanu” csillagászati ​​obszervatórium.

Szakértők szerint előnyösebb, ha a megfigyeléseket a nagyvárosokon kívül vagy azok külterületén végzik, mert a közvilágítás miatt a meteorok többsége nem figyelhető meg.

Becslések szerint óránként körülbelül 20 hullócsillag látható a városon kívülről.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.