Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Függetlenül a kockázattól a rendőrök teszik kötelességüket a közösség békéje érdekében

 

Két balánbányai fiatalt helyeztek előzetes letartóztatásba, miután botrányt okoztak egy bárban és több személyt bántalmaztak, beleértve a helyzet elsimítására a helyszínre érkező rendőröket is.

2019 március 2-án, 23 óra 20 perc körül egy helyi bártulajdonos értesítette a balánbányai rendőrséget, hogy két ittas fiatal megrongálta a helyiség berendezését és agresszíven viselkedik a jelenlevőkkel.

Két rendőrből álló közbiztonsági járőrcsapat érkezett a helyszínre, akik azonosították a két rendbontót a 24 éves L.A. és a 21 éves L.C. helyi lakosok személyében, akiket a rongálás és az agresszív viselkedés abbahagyására szólítottak fel. A két szóban forgó rendbontó nemhogy engedtek volna a rendőri felszólításnak, hanem szembeszálltak a törvény embereivel is, ököllel ütlegelték és lábbal rugdosták őket.

A rendőrök megbilincselték az egyik támadót, de mielőtt a rendőri beavatkozás véget ért volna, megjelent a helyiségben a fiúk apja, aki kivitte a fiait a helyiség teraszára, majd hazavitte őket.

A helyzet súlyosságára való tekintettel egy operatív csoport érkezett egy ügyész vezetésével, kivizsgálást és kutatást tartottak az esemény okainak és körülményeinek kiderítésére.

Az ügyész eljárás elindítását kezdeményezte a fiatalok esetében hatóság megsértése, rongálás, valamint ütlegelés és egyéb erőszakos tettek elkövetése miatt.

A szóban forgó elkövetőket 24 órás őrizetbe vették, 2019 március 3-án a bíróságon 30 napos előzetes letartóztatásukat kérték.

A rendőrség folytatja a kivizsgálást, az eset minden vetületének tisztázása érdekében és felhívja a figyelmet, hogy a törvény betartása kötelező minden polgár számára és a társadalmi együttélés szabályainak betartása sem fakultatív dolog.

A közrend, fegyelem és közbiztonság terén hatáskörrel bíró struktúrák és intézmények továbbra is eltökélten és bátorsággal teszik kötelességüket, oly módon, hogy a közösségben a biztonságérzés valódi legyen, a polgárok pedig harmóniában, társadalmi békében és teljes törvényességben élhessenek.

  • Hargita Megyei RendőrségVélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.