Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Pompierii încă intervin pentru evacuarea apei din gospodăriile oamenilor, în municipiul Odorheiu Secuiesc

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

Foto: Poliția Locală Odorheiu Secuiesc

Pentru a treia zi consecutiv, în urma manifestării fenomenelor meteo prognozate COD PORTOCALIU de precipitații abundente, s-au produs efecte în municipiul Odorheiu Secuiesc, fiind nevoie de intervenția pompierilor militari pentru înlăturarea efectelor negative generate de averse. Astfel, în cursul zilei de ieri, salvatorii au acționat, cu motopompe, pentru evacuarea apei acumulate în urma ploilor torențiale din 6 pivnițe/subsoluri ale unor case, un garaj și 2 curți, de pe străzile Pantei, Varga Katalin, Târnavei, Rákoczi Ferencz și Petőfi Sándor. Totodată, s-a acționat pentru decolmatarea canalului de scurgere, care prezenta pericol de infiltrare în subsolul Școlii Generale ”Tompa László”.

Ca urmare a precipitațiilor din ultimele zile s-a produs o alunecare de teren, pe strada Rozei, frontul alunecării oprindu-se la o distanță de 5 m față de o gospodărie. Nu au fost afectate locuințe și nu au rezultat victime, însă, în mod preventiv, au fost evacuate 3 persoane (2 adulți și 1 copil).

La acest moment, sunt în desfășurare intervenții pentru evacuarea apei din două subsoluri inundate ale unor case, din municipiul Odorheiu Secuiesc, strada Pantei.

Totodată, în ultimele 24 de ore, au fost transmise două mesaje prin sistemul RO-ALERT, pentru asigurarea măsurilor specifice de autoprotecție şi avertizarea populației privind prezența unor animale sălbatice (urși), în Băile Tușnad.

De asemenea, echipajele SMURD au intervenit pentru gestionarea a șase misiuni de acordare a asistenței medicale de urgență persoanelor aflate în dificultate.

Întrucât vremea rămâne instabilă și în următoarea perioadă, este esențial să ținem cont de sfaturile autorităților și, la fel de important, este să cunoaștem ceea ce trebuie să facem în cazul în care nivelul apei crește rapid și există pericolul unei viituri.

Pentru evitarea situațiilor în care viața poate fi pusă în pericol, populația trebuie să respecte următoarele recomandări:

  • Nu vă deplasați prin curenți de apă, puteți să vă pierdeți echilibrul
  • Nu vă deplasați cu autoturismul în zona inundată
  • În cazul în care sunteți surprinși de viitură urcați-vă către părțile superioare ale locuinței sau pe acoperiș, până la sosirea echipelor de salvare.

Pentru mai multe informații utile despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență accesați portalul https://fiipregatit.ro/ghid/inundatie/ sau descărcați aplicația DSU din Google Play Store și AppStore.

dolinex


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük