Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Borszék Polgármesteri Hivatala 6000 lejt ruházott könyvekbe a városi könyvtár számára

Foto: https://statiuneaborsec.ro

Több tucatnyi magyar és román kiadvánnyal bővült idén is a borszéki könyvtár állománya. A városi önkormányzat ezúttal több mint 6 ezer lejt fordított vásárlásra.

Mint azt Kiss Éva, a „Kamenitzky Antal” Városi Könyvtár munkatársa elmondta, a vásárlási lista összeállításakor az elmúlt időszakban tapasztalt olvasási preferenciákat vették figyelembe. Mint kiderült, a beszerzett kiadványok palettája igen széles, hiszen a gyermekirodalom, szerelmes könyvek, thriller, szépirodalmi művek egyaránt érkeztek az intézményhez.

A rendelkezésre álló pénzkeretből 80 magyar és 128 román kiadványt vásároltak, a könyveket már leltárba vették és az olvasók rendelkezésére állnak.

Az intézmény munkatársa elmondta, az elmúlt években sokat fejlődött a könyvtár, köszönhetően az állomány folyamatos bővítésének is. Amióta rendszeresek a könyvvásárlások, az olvasótábor is jelentősen megszaporodott. Jelenleg 390 bérletes olvasó van, nagyrészük aktív, visszatérő vendég még a vírushelyzet dacára is.

A borszéki városi könyvtár állománya mintegy 60 ezer kötetet számlál és folyamatosan bővül.

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.