Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Szavazási folyamat Hargita megyében: nem voltak különleges események, de 6 panaszt iktattak

Komolyabb események és különös incidensek nélkül zárult le Hargita megyében a szeptember 27-i helyhatósági választások folyamata- közli a Hargita Megyei Rendőr-felügyelőség.

A COVID – 19 járvány összefüggésében a választási kampány során tevékenykedő személyzet, kiegészítve a választási nap további erőivel, feladata volt a rend, a béke és a közbiztonság optimális feltételeinek biztosítása, valamint a törvényesség betartásának ellenőrzése minden területen.

A választások napján Hargita megyében a választási folyamat esetleges szabálytalanságaival kapcsolatos 6 bejelentést regisztráltak.

Ezeket a bejelentéseket azonnal ellenőrizték, egyikük nem nyert megerősítést, további négy esetben pedig 8 büntetést alkalmaztak a 115/2015-ös törvény értelmében, összesen 8500 lej értékben.

Ezenkívül az egyik panasz bűncselekmény elkövetésére hivatkozott, ugyanis egy udvarhelyszéki házaspárt azzal gyanúsítanak, hogy két helyen is szavaztak- Székelykeresztúron és egy közeli községben is.

A Belügyminisztérium munkatársai továbbra is szolgálatban vannak annak érdekében, hogy minden területen megakadályozzák az illegális cselekményeket és operatív módon ellenőrizzék a törvénysértésekről szóló értesítéseket, és ahol a helyzet megkívánja, minden szükséges jogi intézkedést megtesznek.

Ebben az összefüggésben köszönetet mondunk minden olyan polgárnak, aki felelősséget, civilizált magatartást tanúsított, normális, erkölcsi és törvényességi keretek között.

 
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük