Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A TEZAUR program áprilisban és májusban is folytatódik

 

Április 12-től, szerdától a lakosság TEZAUR államkötvényekbe fektethet be, amelyek lejárata 1, 2 és 3 év, éves kamata 6,70%, 7,30% és 7,70%. Az állampapírok 1 lej névértékűek, dematerializált formában vannak.

Az állampapírok megvásárolhatók:

– 2023 április 12- május 11 között online, olyan fizikai személyek által, akik regisztráltak a privát virtuális térbe (SPV). Online végezhető műveletek: számlanyitás a befektető nevére a kiválasztott kincstári egységnél, TEZAUR állampapírt jegyzése, utalás a befektető jegyzési számlájáról a nevére nyitott bankszámlára. Ezzel kapcsolatos további információk: Ghid tezaur online és Tezaur online;

– 2023 április 12- május 12 között az Állami Kincstár egységeinél

– 2023 április 12- május 11 között városon és április 12- május 10 között vidéken a Román Postavállalaton keresztül

A kamat éves, a tájékoztatóban meghatározott feltételek szerint fizetendő. Ugyanakkor a Tezaur Program keretében kibocsátott állampapírok átruházhatók és előre visszaválthatók. Egy befektető egy vagy több jegyzést is végrehajthat egy kibocsátásban. A befektetőknek csak a jegyzési időszak alatt, kérelem benyújtásával van lehetőségük a már megkötött jegyzéseket lemondani.

Államkötvényt vásárolhat minden személy, aki a vásárlás napjáig betöltötte a 18. életévét. A Pénzügyminisztérium által indított megtakarítási ajánlat beruházásából származó bevétel nem adóköteles.

Az állampapírok kibocsátásának eredményeként a Pénzügyminisztérium által kibocsátóként megszerzett forrásokat a költségvetési hiány finanszírozására és az államadósság refinanszírozására fordítják.

A kibocsátási tájékoztató és annak minden változása az alábbi oldalakon követhető: www.mfinante.gov.ro , www.posta-romana.ro .
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.