Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Propunerile ministrului Educației: examen de admitere la liceu, toate probele Bacalaureatului desfășurate în aceeași zi

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu speră ca în 2 săptămâni să fie adoptat un memorandum pentru ca din toamna anului 2022 să se reintroducă admiterea în licee, cel puțin acolo unde este o concurență foarte mare:

Dacă un Bacalaureat bazat pe competenţe va putea fi aplicat doar după ce elevii vor parcurge întreg ciclul liceal, în acest sistem de educaţie bazată pe competeţe, concursul de admitere în liceu este o modalitate prin care mergem spre o educaţie personalizată, în funcţie de aspiraţiile fiecărui tânăr şi spre aspiraţiile fiecărei şcoli şi mergem, de asemenea, spre o descentralizare. Fără să fie o obligativitate organizarea acestui examen, nici pentru liceu, nici pentru candidat care nu e obligat să se prezinte. Această idee, de a da sau concurs de admitere în liceu sau evaluare naţională, evită participarea la două examene pentru aceşti tineri de vârstă de 14 ani. Ar putea să fie o variantă. Ea va fi discutată, însă.

Ministrul Educaţiei a mai adăugat că fiecare liceu şi-ar putea face subiectele:

Şi-ar putea face singuri subiectele pentru a avea o selecţie particularizată la strategia de dezvoltare a acelui liceu la care să adere tinerii care îşi doresc la liceul respectiv”, a declarat Cîmpeanu. Sorin Cîmpeanu a precizat, de asemenea, că primul pas în calendarul de implementare al acestui proiect ar putea fi făcut peste două săptămâni.

O altă propunere vizează posibilitatea organizării examenului de bacalaureat astfel încât toate probele să se desfășoare în aceeași zi, pe calculator:

Noi sperăm ca într-un viitor să putem avea, spre exemplu, un examen de Bacalaureat care să fie susținut în aceeași zi, cu pauze între discipline, cu pauze între probe, în așa fel încât să putem verifica achiziția de competențe de comunicare, de competențe digitale, de competență antreprenorială, de competențe de înțelegere a unui text”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Mai multe detalii în presa centrală AICI și AICI -CLICK.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.