Raul Badiu nyerte a Hargita Rally powered by Toyota 2024-et

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Raul Badiu nagyszebeni versenyző talán az egyik legkülönlegesebb születésnapját ünnepelte, hiszen a Hargita Rally powered by Toyota 32. kiadásának kategorikus sikerét követően megszerezte első szakaszgyőzelmét, hagyományos navigátorával – Rareș Feteannal együtt.

Locul I – Badiu&Fetean

A nagyszebeni páros már a rali első szakaszán átvette a vezetést, kihasználva a regnáló bajnokok balszerencséjét is, akik több mint 20 percet vesztettek az R-GT modell elektronikai problémái miatt. Raul Badiu és Rareș Fetean számára a rali leghosszabb speciál szakaszának – a „Bucin” – győzelme volt a nap egyetlen sikere, mivel a „Liban” szakasz győzelme Simone Tempestini és Sergiu Itué volt, míg Andrei Gîrtofan és Doru Vraja – szoros különbséggel – a Hargita-szakasz bemutató szakaszát, azaz a „Dietrich Árpád” szuperspeciált nyerte. Az első nap végén Badiu és Fetean állt az élen, előnyük 3,9 másodperc volt a bolgár Surilov és Zdravkov előtt, és további 15,8 másodperc a szuperspeciál győztesei előtt.

Kizárólag magyar dobogó a hátsó kétkerékhajtásúaknál, ahol Tempestini első napi problémáit kihasználva Tajmel Tibor Kovács Tiborral több mint egy perccel nyert a szekszárdi Czezinger Kristóf és navigátora, Nagy Attila előtt. A dobogót Tárkányi Sándor egészítette ki Bugner Marcell segédpilótájával. Kicsit hasonló volt a helyzet a NAT12-ben, ahol Florian Nițurad és Mihai Popa a második helyen végzett, letaszítva a dobogóról az utolsó RWD-s dobogósokat.

A NAT11 osztályban a rajtnál felsorakozott 4 csapat közül csak Cătălin Ienenasel Călin Fărăgău-val ért a 12 speciális szakasz végére, míg a kolozsvári Flaviu és Andreea Stanciu páros izgalmak nélkül nyerte meg a Rally Start Trophy összesített értékelését.

A máramarosszigeti Balázs Botond, akit első alkalommal Patricia Hrincă segített, megszerezte első abszolút győzelmét a történelmi járművek országos ralibajnokságának egyik szakaszán, miközben az I2-es kategória győzelmét is megszerezte. A kolozsvári Lőrincz Borbély és Marcel Chinceș az I1-es kategóriában győzött, Peter Havrilla és Kovács Loránd pedig első közös szereplésüket teljesítették sikerrel, az I3-as kategóriában szereztek pontot.

A végső sorrend itt olvasható

A Hargita Rally powered by Toyota 2024 a Maxx Racing Sport Club szervezésében, a Román Autósport Szövetség égisze alatt, Hargita Megye Tanácsa, Székelyudvarhely Városháza és a Hargita Megyei Sportigazgatóság támogatásával zajlik.

  • információ: Cristian Oltean- PR, Médiafelelős és arculatfelelős igazgató
  • fotók: Momentum Agency és ABimages.ro

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy