Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség: 12 esetben tettek bejelentést medve jelenléte miatt 2024.április 22-28 között

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Az elmúlt héten a Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség diszpécserszolgálatához 12 hívás érkezett a 112-es egységes segélyhívó számon keresztül, amelyekben medve jelenlétét jelezték Csíkszereda (7), Székelykeresztúr(1), Farkaslaka (1), Siménfalva (1), Lövéte (1) és Csíkszentkirály (1) területén.

A Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség diszpécseri irodájába a 112-es rendszeren keresztül regisztrált 5 hívás közül, amelyek medvék jelenlétét jelezték, két esetben volt szükség beavatkozásra, mindkét esetben Csíkszeredában.

A két hívás április 27-én, 01:30-kor érkezett, illetve 23:30-kor, a dr. Dénes László utcából. A helyszínre érkező csendőrök igazolták a medve jelenlétét és elzavarták az állatot a környékről.

Az év eleje óta 50 hívást regisztráltak a Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség diszpécserszolgálatánál a 112-es segélyhívó rendszeren keresztül, amelyek medvék jelenlétét jelentették lakott területek közelében. Minden esetben beavatkozó csapatot küldtek a helyszínre.

A csendőrök emlékeztetik a lakosságot, hogy minden ilyen helyzet észlelésekor hívják a 112-es segélyhívószámot, ne próbáljanak meg beavatkozni, ne etessék a vadállatokat, legyenek óvatosak a háztartási hulladék elhelyezésével, és ne közelítsék meg a medvéket, hogy filmezzék vagy fényképezzék őket.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy