Riasztási gyakorlat Gyergyószentmiklóson

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

A Hargita megyei Olt készenléti felügyelőség szeptember 21-én riasztási gyakorlatot tartott, a lakosság tudósításával, figyelmeztetésével, riasztásával és evakuálásával kapcsolatos ismeretek ellenőrzése, valamint az ide tartozó tevékenységek szervezési és végrehajtási módjának ellenőrzése érdekében.

A gyakorlat forgatókönyve egy Richter skála szerinti 6-os erősségű, Fogaras környéki epicentrumú földrengést feltételez, amelynek során négy gyergyószentmiklósi középiskolai épület rongálódik meg. A gyakorlat fő célja a figyelmeztető- riasztó berendezések működésének, a városon belüli hallhatóságának ellenőrzése, illetve a riasztó jelzések ismeretének tesztelése a lakosság körében, valamint annak ellenőrzése, hogy a lakosság tisztában van-e a vészhelyzetekben tanúsítandó viselkedéssel, tennivalókkal. Továbbá a mentő és beavatkozási egységek, az illetékes szervek felkészültségének, reakcióképességének, szervező és együttműködési készségének tesztelése, illetve ezek javítása.

 

 

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy