Robbanás egy balánbányai lakrészben, egy nő megsérült

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A Hargita megyei Balánbányán, pénteken egy nagy erejű robbanás történt egy tömbház-lakásban. Miután a konyhában egy 62 éves hölgy meggyújtotta az aragázt, ahol gáz gyűlt össze, megsérült, ezután a csíkszeredai, Megyei Sürgősségi Kórházba szállították.

Simona Croitor őrnagy, a Megyei Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségéről tájékoztatott, hogy a robbanás dél körül történt, egy balánbányai tömb-háznál. A helyszínre a településről egy tűzoltó egység egy rohamgépjárművel és a Hargita Megyei Mentőszolgálat részéről egy mentőautó érkezett, közli a MEDIAFAX.

A robbanást az áldozat konyhájában összegyűlt gáz okozta akkor, amikor a 62 éves hölgy ételmelegítéshez meg szerette volna gyújtani az aragázt.

„Nem történt tűzeset, a robbanás gáz felhalmozódás miatt történt, a fővezeték és a rugalmas vezeték csatlakozásánál lévő szivárgás miatt.” mondta Simona Croitor.

A robbanás ereje megrongálta a fürdőszoba ajtóját és levegőbe röpítette a lakrész bejárati ajtóját, valamint szintén ajtókat tett tönkre a szomszéd lakrészben is.

„A szerződés következtében nem sérült a tömb-ház szerkezete, ezért nem kellet a lakósokat kimenekítenünk. Felvettük a kapcsolatot a gáz szolgáltatóval, aki a helyreállításig szüneteltette a szolgáltatást” – mondta Simona Croitor.

A hölgy, aki a robbanás pillanatában, egyedül tartózkodott a lakrészben, arcán és kezén sérült meg. Ő a helyszínen már szakszerű és azonnali gondozásban részesült a megyei mentőszolgálat személyzete részéről.

„Az áldozatot II fokú égési sérülés érte, az arc és mind a két kéz tájékán, elsősorban a tenyereken. A hölgyet, aki magas fájdalomtól szenvedett, valamint ijedt volt, a Megyei Sürgősségi Kórház – Sürgősségi Osztályára szállítottuk.” nyilatkozta Dr. Péter Szilárd a Hargita megyei Mentőszolgálat vezetője.

mediafax.ro

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy